3-3,5 millióért sport (osabb) dízel?
Autóvásárlás előtt állok. Fura szempontok vannak. Mi lenne a tippetek?
vételár: 3-3,5 millió forint
Végjárat: 2007-től felfelé
Teljesítmény: 130 lóerőtől
Üzemanyag: dízel
Eddig oké, viszont itt jön a nehezebb része. Sportosabb megjelenésű autók érdekelnének, elsősorban német vonalon. 2 ajtós coupe, vagy 3 ajtós (esteleg 5 ajtós verziója) hatchback. Szedán, kombi, suv stb stb nem jöhet számításba. Valamint előnyben a sportosabb felszereltségű autók, gondolok itt pl a Golf VI GTD-re, amin más lökhárítók vannak, mint a sima dízel Golf-okon.
Kinek milyen tippje lenne? Akárhogy osztok szorzok, mindig a VW Scricco-hoz lyukadok ki.
Na ennek a benyögésnek sok értelme volt...
Nekem 335d van. A sorhatosnak a hangja kifejezetten szép. ( Nem mintha a traktorok hangja olyan rossz lenne. ) és eddig nem éreztem úgy, hogy akár egy komolyabb méretű benzinessel szemben is hátrányban lenne teljesítményben, de legalább könnyedén 10 liter alatt tartható még pályán is.
Ha már annyi felesleges pénzem van, hogy játszós autót veszek, akkor miért nem benzinest? Ennyi fukar valaki?
Dízellel sportolni pont olyan, mint féltéglával ablakot mosni. Lehet, csak nincs értelme.
"Ha már annyi felesleges pénzem van"
Még a prémium márkák eladásainak is 80%-a dízel.... pedig valszeg lenne pénze az embereknek, de senki sem hülye annyira, hogy ha valami megodlható fele akkora fogyasztásból, akkor is a benzinest választja, mert jajj benzin.
Audi TT nek van dízel motorja (ha jól tudom akkor az újabb mondellekben)
A5/A3
VW Golf
Seat Leon/Ibiza
BMW 3-as széria vagy 1-es
Volvo C30
A fele akkora fogyasztás 2 liter különbséget jelent azonos lökettérfogatnál. Cserébe a gázolajos drágább. okádja a kormot és zsebedbe kell nyúlni, ha csináltatni kell.
Sportosabb megjelenésű autó: Golf 6 - ezen jót röhögtem.
2 liter különbség.... igen persze. Meg piros hó esik 40 fokban akkor már.
Csak saját tapasztalatom, 3 literes dízellel a minimum amit mértem 7 liter volt, de az átlagom 8 liter főleg autópályán és városban hajtva. Egy 3 literes benzines még 12 alá sem nagyon lehetne így levinni, nem 9 vagy 10 liter... de tudom, a elgtöbb benzines, még ha nagy motor is, termeli az üzemanyagot, és szegény hülyék akik dízelt hajtanak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!