Opel Astra G vásárlás segítéség?
Autóvásárlás előtt állok, első autó, friss jogosítvánnyal. Az autóra max 650-et szeretnék költeni, az átíratás stb, az külön költség.
2000-es Astra G 650 ezer ft-ért?
Vélemények? km állást mondjuk nem hiszem el. :D
Igen, az autó átírás az külön költség.
Ez mellé még kell eredetvizsgálat, új forgalmi és törzskönyv. Ezekkel együtt körülbelül 70-90ezer forint plusz.
Ezek mellé számolj azzal is, hogy az autó nem éppen tökéletes állapotban van. És már cserélheted is a vezérműszíjat, olajat, olajszűrőt, ha kopottak a gumik akkor egy gumi csere is szükséges.
A gumik átlagosan 30-40ezer forint.
Vezérműszíj átlagosan 10-20ezer forint.
Olaj, olajszűrő 12-18ezer forint.
Stb...
Igen, ezekkel tisztában vagyok.
Ezeket cserélném is egyből.
850 ezernél többet nem szeretnék rászánni mindennel együtt.
Ne kapkodd el. Találhatsz olyat is amiben mindezt kicserélték.
800ert vettünk Vectra c 2004est. Szamlasan rakoltott 1mt az elmúlt két évben nekünk 0 költségeinek vele azóta is.
Motor generál, vezérlés, kuplung, akksi, gumibakok, fékek stb.
Ki lehet fogni jó autót jó áron csak ne kapkodj!
Hát ha mindennel 850, akkor nem fogsz kijönni egy 6 kilós autóval. Átírás kb 60k, biztosítás ha budapesti vagy egy halál, de vidékre nekem B1-essel 26 ezer fél évre, megtankolod egyszer. Most tartasz 100 ezernél. Aztán elviszed olaj, olajszűrő, légszűrő, gyertya, vezérlés cserére. A vezérlést leszámítva fog kerülni 30-40 ezerbe kivéve ha te magad csinálod; a vezérlés még egy 50-60. Akkor már + 200 ezer. Még nem beszéltünk a fékek és gumik állapotáról - pedig ennyiért én nem találtam autót aminél nem kellett volna gumikat cserélni minimum - de akár a fékek is lehet csereérettek lesznek. És akkor még 50-ed maradt, meg egy üres tankos koszos autód. És hihetetlen szerencséd van ha egy ilyen árú autónál vásárlás után nem kell költened semmire.
Én 520-ért vettem és végül valamivel 750 felett álltam meg mire rendbe lett téve. És azt az autót is 3 hétig kerestem.
Ja igen, úgy 750, hogy még mindig:
4 féknyereg felújítás kell
Láncos motor így nem kell vezérlés cserélni, de ékszíj stb csereérett, és még nem cseréltem le.
Ha ezeket hozzáveszem nekem is 800 felett lesz az 520 ezer forintos autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!