Az normális, ha 10. 000 km alatt kb.1.5-2.5 liter olaj fogy el? 19éves autóról van szó.
18-as. Te ezt benezted nem kicsit :)
10 000 Km-en eszik 1.5 l es nem 1000 km-en.
Vagyis 1 ezer km alatt 150 ml olajat fogyaszt
Remelem igy ma ertheto
Ezert irtam NE aggodj, az gyakorlatilag semmi es teljesen normalis.
Hasznald ugy ahogy van, csereld az olajat ahogy illik, es Kerlek NE tegyel bele vastagabb olajat semmikeppen.
Akkor meg lesz egy jo motorod a kovetkezo 20 Evre :)
21-es! Bagoly mondja verébnek: te nézted be, de nagyon! Az előttem íróra reagáltam, aki ezt írta. Szó szerinti idézés következik, ha nem hiszed, nézd vissza:
"Azt tanítják, hogy 1000 km-enként az 1-1,5 literes olajfogyasztás sem sok. Akár hiszed, akár nem."
1000km-en 1,5 literről volt szó. Azaz 10.000km-en 15(!!!) liter! Erre írtam amit írtam.
Csak hogy idezzem magamat:
"10 000 km alatt 2.5l olaj az semmi!!!!! Ne csinalj semmit az tokeletes. 1000 km-re adnak meg 0.5-1l maximum olajfogyasztast. Hasznald batran 5w-40 olajat es ne is gondolkozz vastagabbon ha nem ajanlott a szervizkonyvben. Es elottem mar sokan leirtak a vastagabb olaj csak tuneti kezeles, ha a motor kopott a szelepszar szimmering kemeny azt javitani kell nem vastagabb olajat tenni bele mert az ront a helyzeten nem javit hosszu tavon.
Ha megis sokkalod akkor kezdj egy szelepszar szimmering cserevel, ennyi ido utan mar lehet kemeny. Ez a privat velemenyem eddig tapasztalataim alapjan."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!