Bemértek 115-el egy simsonnal, mire számíthatok?
11/24 A kérdező kommentje:
Eltértünk a témától, de ettől függetlenül nem értek teljesen egyet. A gödi melóhelyemen is van egy srác, aki ősz óta jár a 2/A-n ugyanazzal a régi ladával. Rendszám van rajta, de műszakija és biztosítása már évekkel ezelőtt lejárt. A lámpái össze-vissza vannak bekötve, ha fékezik akkor kialszik a hátsó helyzetjelző, meg ilyenek. A srácnak jogsija sincs és minden nap azzal jön dolgozni, pedig már sokszor megállították. Tőle miért nem vették el a kocsit? Szóval ez van, nem minden úgy van ahogy sokan gondolják.
Ha már hazaengedtek, én tennék rá egy alapméretes 50-es hengert, mert ugye a 80 ccm az már rendszám köteles, A1 jogsit igényel, úgyhogy gondolom jogsid sincs rá, meg nem megfelelő a biztosítás (biztosítási csalás). Nem tudom, hogy mennyire mennek bele a vizsgálatba, de nem hagynék rajta egy 80-as hengert az biztos.
2017. máj. 3. 09:22
Szerintetek miért ne engedte volna el a rendőr? Ipolyszögi rendőr csak van, mit ért ő hozzá, mit kéne csinálni.
Ano az én simsonom 120at vitte végre, nem én építettem, úgy vettem.
Előző tulaj több százezerből építette meg.
Én meg adtam érte egy szakadt 150et érő astrát :)
2017. máj. 3. 09:25
Szép sebesség. Adnál valami elérhetőséget? A sógorom ilyen Simsonokkal foglalkozik már 20 éve. Hasonló kaliberű összeállításban neki még egy motorja sem érte el a 100 km/h. Kilencezres fordulat felett már nagyon speciális henger és dugattyú kell (ha nem akarja az ember, hogy szétessen 100 km után), amik már bőven 6 számjegyű összegbe kerülnének (legalábbis No-ból behozatva). Neked milyenek vannak és honnan szerezted be őket?
2017. máj. 3. 09:29
Akkor sógorod csak hiszi, hogy ért hozzá. :)
2017. máj. 3. 09:33
Nem tudom, lehet. 125-ös blokkal mentek már 140-et is, csak az kb. fél millióban állt meg mire kész lett (drágák is az alkatrészek, meg felvarázsolni Simsonra is költségesebb volt mint egy 80-as hengert).
2017. máj. 3. 09:41
Jaj ezek a "mindenhez értő"sógorok,kiütésem lesz tőlük XD
70 ccm-es Simóm van,hosszú 4.,simán megy 100-at,gyári kipufogó fojtással,/semmi sörösdoboz-"tuning"/még többet is menne csak nem akarom zacskóban hazavinni
-nemtudom az a 100 miért olyan nagy szám...
2017. máj. 3. 09:55
Kérdés, hogy van a jogszabály, én úgy tudtam csak köbcentire vannak korlátozva ezek a motorok, meg kell nézni az újat szabályt.
Bár igaz, lassan már holdrakétát is gyártanak 50 köbcentivel, szóval gondolom ezen az 50cm3 témán már túljutottak.
Jogsi nem kell hozzá, de szerintem max 30 ezer. Részletekben kérheted.
2017. máj. 3. 13:17
"A gödi melóhelyemen is van egy srác, aki ősz óta jár a 2/A-n ugyanazzal a régi ladával. Rendszám van rajta, de műszakija és biztosítása már évekkel ezelőtt lejárt. A lámpái össze-vissza vannak bekötve, ha fékezik akkor kialszik a hátsó helyzetjelző, meg ilyenek. A srácnak jogsija sincs és minden nap azzal jön dolgozni, pedig már sokszor megállították."
Na én itt szálltam ki. Biztosítás nélkül, lejárt műszakival egy eleve közlekedésre alkalmatlan autót vezet valaki jogosítvány nélkül és hazaengedik. Na persze. Mesélj még!
2017. máj. 3. 14:00
20/24 A kérdező kommentje:
Ez tény, de mindegy. Köszi a válaszokat mindenkinek! Megjátszom hogy visszateszem az 50-es hengert, de lehet meg se fogják nézni, csak rám akartak ijeszteni. Remélem.
Kapcsolódó kérdések: