Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonnal baleset, számíthatok...

Simsonnal baleset, számíthatok kártérítésre?

Figyelt kérdés

A minap hajtottam fel az utcánkban, 1-esbe 20km/h-val a simsonommal. Nyakig olajosan, sisak nélkül mentem a falu határába ami kevesebb, mint 1km. A kapu nem volt bezárva és egy nagy németjuhász kutya kirontott elém. Elütöttem. Kérdeztem, hogy a tulaj kifizeti-e a kárt? Nemet mondott. Kihívtuk a rendőröket, mentőt. 8 napon belül rendbejön, mind a két kezem, a csuklóm nem az igazi recseg ropog, de megmarad. Nem kocsmábajárós simsonról van szó szeretném, ha megtérítenék a káromat. Tegnap este fájós kézzel fogtam magam és rendbehoztam, amit tudtam. Ma kipróbáltam, megtankoltam és eltettem télére. Jön a visszhang, hogy motorozik.... Tudom büntetésre számíthatok a sisak miatt. Ezzel tisztában vagyok. Az ő részéről kártérítésre számíthatok(?), illetve a hatóságok kiszállását ki fizeti ki? Valaki valmi ötlet? 15-20 ezerFt a kár a motorban.

Én is szabálysértést követtem el azzal, hogy nem viseltem sisakot. De ettől függetlenül kártérítésre számíthatok? A kutyának bent a helye, vagy nem?

Érvényes jogsi, és papírok vannak...

2011. nov. 1. 16:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elvileg kellene fizetnie, mert az ő felelősségén múlt, hogy a kutya kijött eléd. Kutya túlélte? Kötelező biztosításod van? Elvileg fizetnie kéne...
2011. nov. 1. 16:25
 2/12 anonim ***** válasza:
miért ne viselsz protektoros kesztyűt ha nem kocsmába járós?
2011. nov. 1. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha ennyire együttműködő, akkor polgári peres eljárásban kérhetsz tőle kártérítést. Pár év múlva kapsz majd annyi aprópénzt, hogy az egésznek semmi értelmét nem látod majd (a kártérítés többszörösét költöd majd ügyvédre).
2011. nov. 1. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
2. válaszoló: még sisak se volt rajta milyen protzektoros kesztyüről beszélsz...
2011. nov. 1. 18:19
 5/12 anonim ***** válasza:
te meg h.lyevagy kedves krédező már neharagudj meg hogy rendőrt hítál most a sisakod miatt többlesz a büntetés mint amennyi kár keletkezett a motorba...
2011. nov. 1. 18:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van, konkrétan téged fognak felelősége vonni,mert nem volt rajtad sisak, jobban jártál volna, ha nem csinálsz semmit elrakod télire a motort és pénzt kérsz karácsonyra vagy saját pénzből megjavítod a motort...

Nem hiszem hogy ebből te pénzt fogsz látni.

2011. nov. 1. 18:35
 7/12 A kérdező kommentje:

A kutya túlélte. Igen, van kötelező biztosításom.

A hozzászólók közüll kinek van motorja? Fejetlenül, a helyzetet át sem gondolva inkább ne írjatok semmit.

Az a probléma, hogy most lett felújítva. Ez azt jelenti, hogy nem fújósfesték anyámpics*ja... Az utolsó csavarig minden cserélve van. Nos a kormányt, a sárvédőt, komplett első telót, lábtartót, tükröt, kormány kezelőszerveket érte az ütés. Ez mind cserés. Mindegy, hogy újat veszek e vagy sem, akkor is pénzt kell kiadnom érte. Na, de mert más nem bírja bezárni a dögjét, ne én fizessek már.

Gyerek sétál az utcán, ez leharapja a fél karját... te, is úgygondolnád ugye, hogy oda se neki mit számít, majd rendbejön a gyerekem.

Nevetséges. Az, hogy mivan a bukóval más téma. Ha rajtam van a bukó, ha nincs a kár AKKOR IS keletkezik. Az hogy nekem a bukó miatt mit kell perkálnom legyen az én dolgom.

A hangsúly azon van milyen formában fog megtérülni a kár. A biztosítója fizet, vagy neki kell fizetni? Meg vehetem e hozzá az alkatrészeket, vagy kire kell várnom? Mi a teendő ilyenkor.

2011. nov. 1. 20:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nekem is van Simsonom, gyönyörű állapotú, múltkor őzikét sikerült majdnem gázolnom. Lehet, hogy kellene végeztetni a motoron egy kárfelmérést, és szerintem ő fizetné a büntetést, és az ő biztosítója neked fizet. Nincs valami ügyvéd ismerős,rokon? Akitől ezt megkérdezhetnéd, hogy ilyenkor mi a teendő?
2011. nov. 1. 20:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Itt hülyeségeket írnak!Megbüntetett a rendőr a helyszínem a bukó hiánya miatt? Tett feljelentést, adott csekket? Ha nem ,akkor már utólag nem is fog.A két dolognak semmi köze egymáshoz!

A másik a kutyatéma, az is egyszerű.Fel kell szólítani a tulajdonost a kár kifizetésére,amit fel kell méretni pontosan fillérre.Ugye szóban nem hajlandó,de írásban akkor is fel kell szólítani ,hogy vagy zsebből ,vagy esetleges biztosítása terhére fizessen.Ha továbbra sem fizet akkor polgáriper.Elötte szóban a kutyatulajt figyelmeztesd,hogy, ha akár 1vagy 2év múlva is,de megnyered a pert,akkor már nem csak a mostani 30ezres károdat fogják behajtani rajta ,hanem a teljes per és ügyvédi költséget,ami szép kis érvágás lesz neki,okosabb ha most fizet 30at.

Ezt a pert egy kezdő ügyvéd is röhögve megnyeri. Ja és külön kutyával való veszélyeztetésért is fel kell jelenteni,mert tilos közterületen póráz nélkül kutyát elengedni!

2011. nov. 1. 20:27
 10/12 A kérdező kommentje:

Leírom mi lett a végkimenetel.

Igen, kártérítést követeltem megkaptam.

Az illetőt kutyával való veszélyeztetés miatt megbüntették 10ezerre. Fizette a mentők kiszállását, kórházi költséget és rendőri helyszínelést. A sisak miatt engem nem büntettek. A káromat az illető nem volt hajlandó először fizetni. Aztán bejelentettem, hogy polgári perre megyünk. (Közeli rokonom ügyvéd és ezt nagyon jól tudta) Meggondolta magát és megtérítette a káromat. Ez volt egy jó egyhónapja. Ha igazad van legyél tökös és ne add fel, harcold ki az igazad!

2012. jan. 17. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!