Simsonnal baleset, számíthatok kártérítésre?
A minap hajtottam fel az utcánkban, 1-esbe 20km/h-val a simsonommal. Nyakig olajosan, sisak nélkül mentem a falu határába ami kevesebb, mint 1km. A kapu nem volt bezárva és egy nagy németjuhász kutya kirontott elém. Elütöttem. Kérdeztem, hogy a tulaj kifizeti-e a kárt? Nemet mondott. Kihívtuk a rendőröket, mentőt. 8 napon belül rendbejön, mind a két kezem, a csuklóm nem az igazi recseg ropog, de megmarad. Nem kocsmábajárós simsonról van szó szeretném, ha megtérítenék a káromat. Tegnap este fájós kézzel fogtam magam és rendbehoztam, amit tudtam. Ma kipróbáltam, megtankoltam és eltettem télére. Jön a visszhang, hogy motorozik.... Tudom büntetésre számíthatok a sisak miatt. Ezzel tisztában vagyok. Az ő részéről kártérítésre számíthatok(?), illetve a hatóságok kiszállását ki fizeti ki? Valaki valmi ötlet? 15-20 ezerFt a kár a motorban.
Én is szabálysértést követtem el azzal, hogy nem viseltem sisakot. De ettől függetlenül kártérítésre számíthatok? A kutyának bent a helye, vagy nem?
Érvényes jogsi, és papírok vannak...
Utolsónak igaza van, konkrétan téged fognak felelősége vonni,mert nem volt rajtad sisak, jobban jártál volna, ha nem csinálsz semmit elrakod télire a motort és pénzt kérsz karácsonyra vagy saját pénzből megjavítod a motort...
Nem hiszem hogy ebből te pénzt fogsz látni.
A kutya túlélte. Igen, van kötelező biztosításom.
A hozzászólók közüll kinek van motorja? Fejetlenül, a helyzetet át sem gondolva inkább ne írjatok semmit.
Az a probléma, hogy most lett felújítva. Ez azt jelenti, hogy nem fújósfesték anyámpics*ja... Az utolsó csavarig minden cserélve van. Nos a kormányt, a sárvédőt, komplett első telót, lábtartót, tükröt, kormány kezelőszerveket érte az ütés. Ez mind cserés. Mindegy, hogy újat veszek e vagy sem, akkor is pénzt kell kiadnom érte. Na, de mert más nem bírja bezárni a dögjét, ne én fizessek már.
Gyerek sétál az utcán, ez leharapja a fél karját... te, is úgygondolnád ugye, hogy oda se neki mit számít, majd rendbejön a gyerekem.
Nevetséges. Az, hogy mivan a bukóval más téma. Ha rajtam van a bukó, ha nincs a kár AKKOR IS keletkezik. Az hogy nekem a bukó miatt mit kell perkálnom legyen az én dolgom.
A hangsúly azon van milyen formában fog megtérülni a kár. A biztosítója fizet, vagy neki kell fizetni? Meg vehetem e hozzá az alkatrészeket, vagy kire kell várnom? Mi a teendő ilyenkor.
Itt hülyeségeket írnak!Megbüntetett a rendőr a helyszínem a bukó hiánya miatt? Tett feljelentést, adott csekket? Ha nem ,akkor már utólag nem is fog.A két dolognak semmi köze egymáshoz!
A másik a kutyatéma, az is egyszerű.Fel kell szólítani a tulajdonost a kár kifizetésére,amit fel kell méretni pontosan fillérre.Ugye szóban nem hajlandó,de írásban akkor is fel kell szólítani ,hogy vagy zsebből ,vagy esetleges biztosítása terhére fizessen.Ha továbbra sem fizet akkor polgáriper.Elötte szóban a kutyatulajt figyelmeztesd,hogy, ha akár 1vagy 2év múlva is,de megnyered a pert,akkor már nem csak a mostani 30ezres károdat fogják behajtani rajta ,hanem a teljes per és ügyvédi költséget,ami szép kis érvágás lesz neki,okosabb ha most fizet 30at.
Ezt a pert egy kezdő ügyvéd is röhögve megnyeri. Ja és külön kutyával való veszélyeztetésért is fel kell jelenteni,mert tilos közterületen póráz nélkül kutyát elengedni!
Leírom mi lett a végkimenetel.
Igen, kártérítést követeltem megkaptam.
Az illetőt kutyával való veszélyeztetés miatt megbüntették 10ezerre. Fizette a mentők kiszállását, kórházi költséget és rendőri helyszínelést. A sisak miatt engem nem büntettek. A káromat az illető nem volt hajlandó először fizetni. Aztán bejelentettem, hogy polgári perre megyünk. (Közeli rokonom ügyvéd és ezt nagyon jól tudta) Meggondolta magát és megtérítette a káromat. Ez volt egy jó egyhónapja. Ha igazad van legyél tökös és ne add fel, harcold ki az igazad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!