Simsonnal baleset, számíthatok kártérítésre?
A minap hajtottam fel az utcánkban, 1-esbe 20km/h-val a simsonommal. Nyakig olajosan, sisak nélkül mentem a falu határába ami kevesebb, mint 1km. A kapu nem volt bezárva és egy nagy németjuhász kutya kirontott elém. Elütöttem. Kérdeztem, hogy a tulaj kifizeti-e a kárt? Nemet mondott. Kihívtuk a rendőröket, mentőt. 8 napon belül rendbejön, mind a két kezem, a csuklóm nem az igazi recseg ropog, de megmarad. Nem kocsmábajárós simsonról van szó szeretném, ha megtérítenék a káromat. Tegnap este fájós kézzel fogtam magam és rendbehoztam, amit tudtam. Ma kipróbáltam, megtankoltam és eltettem télére. Jön a visszhang, hogy motorozik.... Tudom büntetésre számíthatok a sisak miatt. Ezzel tisztában vagyok. Az ő részéről kártérítésre számíthatok(?), illetve a hatóságok kiszállását ki fizeti ki? Valaki valmi ötlet? 15-20 ezerFt a kár a motorban.
Én is szabálysértést követtem el azzal, hogy nem viseltem sisakot. De ettől függetlenül kártérítésre számíthatok? A kutyának bent a helye, vagy nem?
Érvényes jogsi, és papírok vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!