Megéri nekem ez az autó?
Szeretnék venni egy autót amit már ki is néztem csak nem tudom hogy megéri e sok szempontból. Az egyik a fogyasztás ami a legnagyobb kérdés mivel naponta közel 200 kilométert utazok. A másik hogy lassan egy éves jogosítvánnyal, viszont elég sok tapasztalattal ajánlott lenne?
Amit tudni kell róla:
Audi A6 Limousine
2.7 TDI motor
145.000 km
140 KW és 190 paci
Automata
A válaszokat előre is köszönöm ^^

Napi szinten ekkora távhoz már ajánlott egy dízel, igen. Neked megéri-e, csak te tudod. Van pénzed fenntartani? Tetszik az autó? Ha mindkettőre igen a válasz, akkor megéri.
De így látatlanból a 145 ezer km elég gyanúsnak tűnik, persze évjáratot nem írtál. A fogyasztás a legkisebb kérdés. Hiába fogyaszt jól, ha a gatyádat ráköltöd a szervizre. Egy 2,7es dízel, automata Audinál pedig ezen nem kellene meglepődni. Másrészt vicces emlegetni a fogyasztást, mint elsődleges szempontot, egy 190 lóerős Audinál. Kapható kisebb motorral is, ami kevesebbet fogyaszt.

Miért ne érdekelné a fogyasztás? És a 6 hengeres motorral sokkal harmonikusabb az aA6, mint a 4 hengeressel, V6 illik bele.
Amúgy sem fogyaszt sokat, hosszabb úton nagyon max 8 litert fog enni.
Csak egy a lényeg: ne multitronic legyen.

Te mar eldontotted, hogy megveszed, mert kell az Audi. Vedd meg, szivd meg, koltsd ra inged-gatyad a szervizelesere.
Amugy szerintem allati rossz otlet, teljesen felesleges a 190 loero (foleg 1 eves jogsival), rengeteget fog fogyasztani es iszonyu osszegeket fogsz otthagyni meg egy szett gumiert is. Autopalyazni es/vagy orszaguton autozni az automata szinten rossz valasztas, +1/1.5 liter fogyasztast jelent es rengeteg hibalehetoseget.

"Miért ne érdekelné a fogyasztás?"
Érdekelheti, de egy autóvásárlásnál nem az a legfontosabb szempont, hogy 8 litert eszik vagy 9-et. Én is megvettem azt az autót, ami többet fogyaszt, csupán a vezetési élménye miatt, mert számomra az jobban megéri, mint 300 ft-al kevesebbet költök rá 100km alatt. Az viszont nem részlet kérdés, hogy hányszor kell szervizbe vinni, és mennyibe kerülnek az alkatrészek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!