Mennyibe kerülne ez nekem? (TÖBBI LENT)
És azt mi honnan tudjuk?
Úti költség, vételár, forgalomból kivonatás, ideiglenes rendszám, vagy szállítási díj, honosítás.
Már az utazásban is lehet ezer kilométeres variáció, ami költség különbségben is megjelenik.
A jó állapotban lévő autónak a német is megkéri az árát, ami olcsó az ott is lehet lestrapált - szintén jelentős költségbeli különbség.
Tucat autót nem érdemes már németből behozni, semmivel nem lesz olcsóbb, mint az itthoni.
Kivétel, ha olyat szeretnél, amiből itthon nincs választék, és a minőséget hajlandó vagy megfizetni.
Második kommentelő:
Köszönöm a normális választ! Én sem úgy értettem, hogy pontosan mennyi csak körülbelül.
Még nem tudom pontosan honnan fogom egyelőre most nézek az autókat. Tréneren fogom az biztos.
szia,
én kint éltem haza jöttem és a kint vásárolt autómat hoztam haza és papíroztam át . Bmw 320i e46 volt ( mert azóta lecseréltem) . Tehát az autó ára adott ugye, ideiglenes rendszámmal hazajössz vele ( 90 euro asszem az egy hetes legalábbis arra emlékszem ) Vagy Trailer, ahogy tetszik. Ez után honosítani kell ez 15.000 kb, attól is függ,hogy van e rajta érvényes műszaki vagy
sem, nekem volt szóval kb 15perc volt az egész.
Aztán jön a regisztrációs adó, megkeresed a hozzád legközelebbi irodát és befizeted, a neten vannak kalkulátorok megtudod nézni, hogy kb mennyi, nekem 220.000 Ft volt.
Ez után pedig okmányiroda és átírás , rendszámtábla ,plakett stb. Nekem annyival volt bonyolultabb, hogy én a kint használt rendszámommal hoztam haza ,tehát nem vettem ideiglenest, hónap végével kint felmondtam a biztosítás meg kijelentettem az autót , itthon pedig le kellett adni a német rendszámot az okmányirodába, erről kapsz egy papírt azt pedig vissza kell a kinti hivatalnak küldeni. De mivel ha csak megveszed és próba rendszámmal hozod, akkor ezt megúszod.
Tehát az autó ára, reg. adó, átírás , honosítás. penzinköltség ( plussz az ideiglenes rendszámtábla, vagy trailer. ) Nekem 300.000 ba megállt.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!