Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Alfa Giulia Quadrifoglio...

Az Alfa Giulia Quadrifoglio valóban 3,9 s alatt futja a 0-100-as tempót?

Figyelt kérdés

Ez a hivatalos adat, amit mindenhol hangoztatnak, de több gyorsulásmérő yt videót néztem erről a kocsiról és mindegyiken bőven 4,5-5 s közötti volt ez az idő, ami sokak szerint irreleváns (és a menetteljesítmény a lényeg, ami a Nordschleife-n valóban kiváló), de azért mégiscsak a konkurens M3 és C63 ellenfelének szánják, amelyeknek valóban 4s körüli ez az érték. Az M3/M4 és a QV is V6 turbómotorral rendelkezik, szóval egy kategória. Tudom, hogy ezt az értéket olyan dolgok is befolyásolják, mint gumi, hőmérséklet, seb.váltó típusa stb., de tele van az internet BMW/Merci/Audi/Alfa "acceleration" videókkal és mindegyik márka esetében van legalább egy perdöntő videó a gyári adat hitelességére vonatkozóan, kivéve az Alfa esetében.

Ebben a videóban (akár ha stopperrel leméritek) is simán 5s körül van a 0-100-as tempó ideje. Ráadásul biztos tudjátok, hogy Ferrari tervezésű dupla turbós V6 van benne. Most az olaszok kamuznak ennyire pofátlanul vagy laikusként valamit nagyon nem értek?

2017. ápr. 16. 19:46
1 2 3
 21/21 Tamás QV válasza:

Szia!

Mint QV tulaj írom,hogy tudja a gyári adatokat jelenleg téli gumival is.(automata a váltó)

Valamennyi általad írt márka ilyen szinten és árért már nagyon kifinomult technikát ad kis különbségekkel ami inkább ízlés kérdése és szerintem kár vitatkozni azon,hogy melyik márka a jobb.

Engem az egyedisége fogott meg leginkább.Ha 4.5mp alatt gyorsulna sem sokat számított volna.

2018. febr. 17. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!