Az Alfa Giulia Quadrifoglio valóban 3,9 s alatt futja a 0-100-as tempót?
Ez a hivatalos adat, amit mindenhol hangoztatnak, de több gyorsulásmérő yt videót néztem erről a kocsiról és mindegyiken bőven 4,5-5 s közötti volt ez az idő, ami sokak szerint irreleváns (és a menetteljesítmény a lényeg, ami a Nordschleife-n valóban kiváló), de azért mégiscsak a konkurens M3 és C63 ellenfelének szánják, amelyeknek valóban 4s körüli ez az érték. Az M3/M4 és a QV is V6 turbómotorral rendelkezik, szóval egy kategória. Tudom, hogy ezt az értéket olyan dolgok is befolyásolják, mint gumi, hőmérséklet, seb.váltó típusa stb., de tele van az internet BMW/Merci/Audi/Alfa "acceleration" videókkal és mindegyik márka esetében van legalább egy perdöntő videó a gyári adat hitelességére vonatkozóan, kivéve az Alfa esetében.
Ebben a videóban (akár ha stopperrel leméritek) is simán 5s körül van a 0-100-as tempó ideje. Ráadásul biztos tudjátok, hogy Ferrari tervezésű dupla turbós V6 van benne. Most az olaszok kamuznak ennyire pofátlanul vagy laikusként valamit nagyon nem értek?
Fogalmam sincs hogy miről beszélsz.Egy szóval se írtam azt hogy az autók nem tudják hozni azt az adatot ami meg van adva nekik.A lényeg az hogy PONTATLAN az adat.Ha gyorsabban képesek elérni,ha sem akkor is PONTATLANOK az adatok.Egy szóval se említettem azt hogy ez meg az a kocsi nem képes elérni ilyen meg olyan gyorsulást úgyhogy ezt az ökörséget verd ki a fejedből valahogy és próbáld meg jobban értelmezni a kommenteket mielőtt válaszolsz rájuk
Azt meg milyen jogon mondod egy videóról hogy nincs hamisítva amikor még a SZAKÉRTŐK is nehezen állapítják meg hogy egy videó valódi vagy sem? (Nem mintha bármelyik videóra mondtam volna hogy hamisítvány mielőtt ezzel is meggyanúsítanál)
Engem nem érdekel hogy hány Le különbség van a két idő között,de az tény hogy ha mindent beleadnék a kocsimba akkor is képes lenne elérni a 100-at gyorsabban mint 11 másodperc.Azt se értem miért gondolják azt sokan hogy amelyik kocsi nem 200 Le az úgy gyorsul mint egy csiga,pedig itt nem csak a Le számít...
"Azt meg milyen jogon mondod egy videóról hogy nincs hamisítva amikor még a SZAKÉRTŐK is nehezen állapítják meg hogy egy videó valódi vagy sem?"
Biztoooos, hogy random emberek, akik a Giuliájukról feltettek gyorsulós videókat, meghamisították mindegyik a videót előtte, ugye? :)))
És pontatlan az adat, valóban, de lehet hogy egy tesztpilóta kéziváltóval is meg tudja csinálni a 3,9-es gyorsulást. Ugyanis kéziváltós autóknál a gyorsulást legtöbb esetben a sofőr rontja el.
#15 Sok hétköznapi autóval a gyári adatot is alig lehet hozni, és ezt te még meg is döntöd 3-4mp-cel.
#18 Óra szerinti 100 vagy GPS szerinti 100?
Ha abból indulunk ki hogy 200lovas autóval a gyári adatnál tudtál hozni 5tizedet, akkor milyen autónak kell annak lennie ami hoz 4mp-et?
(jó mondjuk kivitelezhető, mert egy szarrá húzott 150lovas 1.9tdi tud 7mp körül, de annak 9sec a gyári 0-100-as sprintje,de itt ugyebár gyári autóról van szó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!