Az Alfa Giulia Quadrifoglio valóban 3,9 s alatt futja a 0-100-as tempót?
Ez a hivatalos adat, amit mindenhol hangoztatnak, de több gyorsulásmérő yt videót néztem erről a kocsiról és mindegyiken bőven 4,5-5 s közötti volt ez az idő, ami sokak szerint irreleváns (és a menetteljesítmény a lényeg, ami a Nordschleife-n valóban kiváló), de azért mégiscsak a konkurens M3 és C63 ellenfelének szánják, amelyeknek valóban 4s körüli ez az érték. Az M3/M4 és a QV is V6 turbómotorral rendelkezik, szóval egy kategória. Tudom, hogy ezt az értéket olyan dolgok is befolyásolják, mint gumi, hőmérséklet, seb.váltó típusa stb., de tele van az internet BMW/Merci/Audi/Alfa "acceleration" videókkal és mindegyik márka esetében van legalább egy perdöntő videó a gyári adat hitelességére vonatkozóan, kivéve az Alfa esetében.
Ebben a videóban (akár ha stopperrel leméritek) is simán 5s körül van a 0-100-as tempó ideje. Ráadásul biztos tudjátok, hogy Ferrari tervezésű dupla turbós V6 van benne. Most az olaszok kamuznak ennyire pofátlanul vagy laikusként valamit nagyon nem értek?
Itt van egy videó, hogy mindenki lássa miről van szó.
Egy bő másodperc elmegy azzal, amíg 1-ből 2-be vált. Közben még szinte visszaesik a sebesség. Ilyen a kéziváltó, Audiék és BMWék már rég nem tesznek ilyen erős autóba kézit, csak hiperszupergyors automataváltót 0 időveszteséggel. Ők is a váltónak köszönhetik a gyorsaságukat. Ebben az Alfában elméleti síkon lehetséges lenne a 4 mp, de lehetetlen olyan gyorsan váltani, meg utána kuplungot ráengedni.
A hivatalos adatot ne nézd mert baromság.Az én kocsimról azt írják hogy 11 másodperc alatt képes elérni a 100-at holott 7 másodperc alatt is képes rá.Nem tudom honnan és hogyan szedik össze ezeket a pontatlan adatokat
A videókat meg sajnos tudják hamisítani is így az a legbiztosabb ha te magad győződöl meg róla
3-mas
Most nem akarok németautózni, de a német autók bizony hozzák azt az adatot, ami megvan adva. Tehát ha egy C63 AMG-nél mondjuk 3,9 van írva, az fel is gyorsul 3,9 mp alatt. Nos az Alfa ezt nem tudja, és a videó nincs hamisítva, ez baromság.
https://www.youtube.com/watch?v=4-4c6E77obs&t=1m51s
Nem tudom ti hol néztétek, de ez alapján a videó alapján hozza az Alfa a beígért gyorsulását automata váltóval. Ellentétben a többiekkel. :D
7-es
Pont erről beszéltünk. A videóban amit te linkeltél, automata váltós verzió van, azért csinálja meg 3,9 mp alatt a 100-at. Amit meg én linkeltem, az kéziváltós, és több mint 5 mp kellett neki. És akkor most beszélhetnénk arról, hogy a sok kéziváltós mániás miért is utálja az automata váltót.
1. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde a neve (QV)
2. Az M3/M4 BMW-ben sor 6, és nem V6-os motorral rendelkezik
3. Arra nem gondoltál még, hogy az Alfában manuális váltó van, a többiben meg olyan automata, ami ezred másodperc alatt kapcsol? Manuális váltóval lehetetlen olyan gyorsan váltani.
4. Értem én, hogy te a német autókat szereted, de miért jó neked az, ha az olasz autókat szidod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!