Miért olyan egetverően fontos, előzgetni az utakon?
Komolyan mondom 10 ből 7 az életét sem félti, csak meg tudjon előzni.
Nem zavarja, a szembejövő kamion meg semmi.
Régen még az ifa is vállalta, hogy 10el döcög utánam az utakon, hiába fél óra volt utánna felgyorsúlni. Most a kamionos akkor is előzi a biciklist ha szemben jön a másik kamion.
(Én 90el közlekedem, lakott területeken kivűli egyébb utakon)
"A lakott területen kívül a 90 akkor volt időszerű, amikor az autók végsebessége "
Bírom ezt a megközelítést. A fél világ hülye, mert mindenhol 90-100 körül van a megengedett, de lakatos józsi megmondja frankót. A fizika is hülye, hogy még a múlt századi elvek alapján müködik és a sebesség négyzetével arányos a mozgási energia...
A 90 nem az autók miatt van, hanem az ember reakcióideje miatt.
A sofőr és a többi közlekedő sem tud időben reagálni. Fékreakció kb 1 másodperc! Ha nem fékkészenlétből indulsz.
Elsőbbségadás, beláthatatlan kereszteződések... A 90 pont jó, persze aemmi bajom azzal ha valaki egy puszta közepén 110 el megy, de ha utolér egy tötymörgőt akkor várja ki a biztonságos előzési lehetőséget, biciklisnél tartson 2m oldaltávot! A tögymörgők meg ismerjenek magukra, ha már 5 kocsi hosszú sort vezetsz akkor állj félre vazze, engedd el őket!
Egyszer mar korbejartam a kerdest, hajra megegyszer:
Elmeletileg a sebesseghatarok azert akkorak amekorrak mert igy mindenki tudna biztonsagosan kozlekedni.
DE: ehhez szukseg lenne egy megfelelo veztore aki kepes ezt felfogni es alkalmazni, illetve ahozz tartozo muszaki hattere.
Mivel egyik sem adott igy nagyon nehez...
A sebesegkorlatozas maga pedig igen erdekes koncepcio, hiszen azert buntet amit nem kovettel el, mert csak felreertelmezett statisztikai adatokon alapulva elorevetit egy meg be nem kovetkezett allapotot.
Olyam mindha mindenkit megbuntetnenek akinek kes van az otthonaban, arra alapozva hogy a gyilkossagok X%-at kessel kovettek el, minnel nagyobb a kes annal nagyobb a buntetes. Hanyan keseltek kozuletek? De mindanyian hasznaltok es birtokoltok kest.
Amig olyanok az utak amilyenek addig sok is az sebesseg nektek, Fuggetlenul az autotol, ahol meg megfelelo lenne akar nagyobb sebessegre azt meg penzkeresere hasznaljak.
Udvozlet az Emberi elme rejtekebol.
Az hogy tudja nyomni a gazpedalt, nem azt jelenti hogy tud vezetni. Ezert kellene mindenkinek egy jo kis izelito mi tortenik a jarmuvevel adott korulmenyek kozott.
Tudod hanyszor mentettem a szituaciot ennek koszonhetoen?
Nagyon sokszor, mert mindenki imadja a szeles gumikat, de fogalma sincs milyen hamar megusznak esoben, vagy az oldalszelben, milyen ovatosan kell korrigalni, nem megijedni es rangatni a kormanyt, es ha mar benezted a sebesseget egy kanyarban, hogyan kell helyrehozni....soroljam...ezt kellene megtanitani, meg egy kis tiszteletet a tobbiek fele, ram is gyorsitottak ram elozes kozben...nem kellemes, foleg hogy utanna lefordult az elso lehetosegnel majdnem alora fekezve....
A baj nem az elozes vagy a sebesseg, hanem a fejben uralkodo kaosz, es ezen nem lehet segiteni semmivel.
Mondom ugy 3,5 nap alatt leautoztam 3500km egy Toyota Hiace-el ugy hogy 80 kornyekevel mentem szinte mindvegig, es a visszapillantobol autoztam. Kitartas es onfegyelem, segitettem mindenkit aki meg akart elozni, es megis Ideertem, egyben idoben, kiprobalva a vilag egyik leghosszab egyenes utszakaszat, ahol mentem a megengedett 110Km/h val olyan oldalszelben hogy atfujt a szembesavba.
Nem tudom miből gondoljátok hogy primitív vagyok és letolok mindenkit. Kipróbáltam, a kocsim max 190-et megy, de egyébként ritkán járok 130 felett (jellemzően 110-120), rövid távokon tolom el néha, általában csak lendületesen megyek.
Engem egyáltalán nem zavar ha megelőznek, segítek is a másiknak ha szükséges.
Nem tolom eszetlenül ha kell, ha nem, de ha lehet haladni, akkor minek vonatozzak? Előzök, majd a saját kis tempómban elgurulgatok.
Fölösleges példálózzak, de én a lassú szerencsétlenektől jobban félek mint a gyorshajtóktól.
Egy nagy adag buta vagy.
Már a nick nevedből is kitalálható.
Én a jogosítványt egy szerződéshez hasonlítanám.
Elfogadod a szerződésben leírt KRESZ szabályokat?
Ha nem tartod be, szerződést szegtél és ugrik a jogsi.
Attól, hogy lassan közlekedik valaki miért lenne szerencsétlen.
Én soha nem így gondolom, ha valaki lasan megy előttem. Hanem úgy, hogy megteheti. Joga van hozzá.
Én is szivesen közlekednék néha 40-50el is. Csak zavarna, hogy a sok barom idegeskedik mögöttem.
Utolsó sorban: Én soha nem tötymörgök, sőt lendületesen vezetek. De a KRESZ-t mindíg betartva.
Persze, a utáljuk a gyorshajtókat, velük van a baj... :D
A fenti is egy véglet, az őrült gyorshajtó is egy véglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!