Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért olyan egetverően fontos,...

Miért olyan egetverően fontos, előzgetni az utakon?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom 10 ből 7 az életét sem félti, csak meg tudjon előzni.

Nem zavarja, a szembejövő kamion meg semmi.

Régen még az ifa is vállalta, hogy 10el döcög utánam az utakon, hiába fél óra volt utánna felgyorsúlni. Most a kamionos akkor is előzi a biciklist ha szemben jön a másik kamion.

(Én 90el közlekedem, lakott területeken kivűli egyébb utakon)

2017. ápr. 14. 21:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
29%

20#

Arról hallottál, hogy szemből nehezebb megítélni a másik sebességét?

De gondolom a kérdező nem az olyan esetekről ír, amikor az alföldön 3 km-re jön valami szembe, és azt előzik meg.

Nekem is volt már 1-2 olyan eset, amikor majdnem leszorított a barma, mert az ő autója "erős volt".

2017. ápr. 15. 17:26
 22/39 Beviz Elek ***** válasza:
39%

Tartom magam ahhoz, hogy csak fölösleges sírás egy olyantól aki nem tud vezetni.

Engem is villogtak le, 90-es táblánál 130 környékén előztem az esőben és a másik villogott hogy milyen veszélyes birka vagyok. Én azért összemértem volna a kettőnk féktávját mert valószínűleg kicsit többet költök gumira...

Normál előzésnél szintúgy, ami befér az befér. Lehet hogy 50 méteres követési táv helyett 5-nél csapok vissza, de a 40es sebességkülönbség mellett hamar otthagylak. Az hogy te nem tudsz sebességet/távolságot felmérni, amiatt nem kell pánikolni ha valaki tud.

Tanulj meg vezetni és nem 10ből 7 lesz veszélyes, hanem maximum 20ból 1 ;)

2017. ápr. 15. 19:45
 23/39 anonim ***** válasza:
31%

Miért olyan eget verően fontos tötymörögni az utakon?

A lakott területen kívül a 90 akkor volt időszerű, amikor az autók végsebessége kb. ennyi volt. 105-ös skoda és társai...

Mostani autókkal, mostani fékekkel a 90 km/h az nulla. Ez nekem 3-ban is simán megvan és nem ártana a motornak sem.

Kb. 120km/h-val közlekedek lakott területen kívül, kellemetlen, hogy csomószor szembeelőznek, mert előzik a 70-nel, 80-nal tötymörgőket.

És nem az előzőket szoktam szidni.

Kérdező, ha téged előznek, akkor lesz veszélyes, ha te nem fékezel.

Ha pedig előtte lassan mentél, ne akkor akarj gyorsítani, mikor már előznek. Szépen fékezz és húzódj le!

Óra szerint 90 az lehet kb. 80 is óracsalás miatt, meg kisebb gumikkal.

Érdekes módon engem 120-140-es tempónál sohasem előzgetnek! :-

2017. ápr. 16. 09:26
 24/39 A kérdező kommentje:
Még jó hogy 90 a megengedet, lakott területen kivűl, egyébb úton.
2017. ápr. 16. 10:22
 25/39 Beviz Elek ***** válasza:
40%
Annyi a megengedett. És? Úgy mondod mintha mindent mindenki betartana és most komoly bűnözők lennénk :D
2017. ápr. 16. 10:45
 26/39 A kérdező kommentje:

Aki nem tudja betartani a KRESZ szabályait az ne közlekedjen.

Ennyi!

2017. ápr. 16. 14:25
 27/39 Beviz Elek ***** válasza:
43%

Sokkal jobb az aki nem tartja be de tud vezetni, mint a szerencsétlen aki betartja de nem látja át a forgalmat.

Tudhatsz mint a majdnem anyósom... :D

Még emlékszem az oktatóm szavaira, azt mondta hogy a sebességkorlátozások havas útra vonatkoznak :D

2017. ápr. 16. 14:37
 28/39 anonim ***** válasza:

"Még emlékszem az oktatóm szavaira, azt mondta hogy a sebességkorlátozások havas útra vonatkoznak :D"

Hahahaa, ez nagyon jó :D

2017. ápr. 16. 16:40
 29/39 A kérdező kommentje:

Mit is gondoltam, én :)

Majd az eszetlen előzgetők, fognak értelmes választ adni a kérdéseimre.

2017. ápr. 16. 17:36
 30/39 anonim ***** válasza:
Ha még arra is kitérünk, hogy az esőben 70-el, havon 40-el tötymörgőket is kénytelen az ember megelőzni és után ők vannak felháborodva, hogy micsoda vadállat, akkor nagyon messzire jutunk...
2017. ápr. 16. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!