Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért olyan egetverően fontos,...

Miért olyan egetverően fontos, előzgetni az utakon?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom 10 ből 7 az életét sem félti, csak meg tudjon előzni.

Nem zavarja, a szembejövő kamion meg semmi.

Régen még az ifa is vállalta, hogy 10el döcög utánam az utakon, hiába fél óra volt utánna felgyorsúlni. Most a kamionos akkor is előzi a biciklist ha szemben jön a másik kamion.

(Én 90el közlekedem, lakott területeken kivűli egyébb utakon)

2017. ápr. 14. 21:05
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%

"Én 90el közlekedem, lakott területeken kivűli egyébb utakon"

Én óra szerint 105-tel szeretek menni. Ez gyakorlatilag 100-nak felel meg az óracsalás miatt, és még simán vállalható sebesség.

Ha te 90-nel mész óra szerint, akkor az kb. 85, így legalább 15 km/h különbség lesz kettőnk között, ezért ha utolérlek megelőzlek. Persze nem minden áron.

Lehet lepontozni!

:)

2017. ápr. 14. 22:41
 12/39 crudy ***** válasza:
76%
Enis ha 95el megyek es berek valakit aki 93al akkor maradhatnek.mogozze de inkabb kegelozom es megyek tovabb ugyan annyival mert nincs elottem senki aki fekezesre kenyszeritene. Aki 25re, 25! Lelassit amikor lekanyarodik egy 90es uton. Nem a kanyarban, mar a kanyar elott. Nincs elittem senki akire figyelnem kene h ne kozelitsem meg nagyon es nincs elottem senki aki csak ugy belelep a fekbe mert azt hitze az a kuplung. Nagyon sok barommal talalkozok az utakon es ahogy olvastam ti is. Nem szeretem barmokkal korulvenni magam. Inkabb megelozom 140el termeszetesen biztonsagos kereteken belul es majd egy kilometer mulva vissza allok 90-100ra es nincs korulottem senki. Teljesen logikus szerintem.
2017. ápr. 14. 22:47
 13/39 Beviz Elek ***** válasza:
90%

Ott a pont! Ha utolért, akkor valószínűleg nagyobb az átlagsebessége mint a tiéd. Gondolj bele, utolér de lassabban halad mint te. Logikátlan nem?

Tehát megelőz, eddig tiszta a képlet.

Az, hogy te nem tudsz vezetni és ha a látótávolságban van egy másik jármű az már neked veszélyes, ez egy másik kérdés. Érdekes, engem ritkán előztek veszélyesen. A 7/10 helyett inkább az mondanám hogy 1/20, de akkor sem aludtam, tehát pánik és sírdogálás nélkül lazán elengedtem hogy ne legyen baj.

2017. ápr. 14. 22:50
 14/39 A kérdező kommentje:
1-2 emberen kivűl senki nem fogta fel mit is kérdezek. Miért kell élete és más élete árán is előzni?
2017. ápr. 14. 22:54
 15/39 anonim ***** válasza:
Vannak problémás útszakaszok (pl. 4-es, 44-es főút) ahol a nagy forgalom miatt szinte minden előzési szituáció necces, de ahol ki lehetne várni, hogy elmenjenek a szembe jövők ott én sem értem minek kell erőltetni az előzést.
2017. ápr. 15. 00:30
 16/39 anonim ***** válasza:
31%

#14, legalább olyan veszélyesek az előzgető autósok, mint az összevissza sebességgel közlekedőek.

Minap ment előttem egy fülbevalós öreg jampi egy öreg fiat szarral, a v6 azért rá volt írva, a következő sebességekkel:

Lakott területen kb 30-al(vidéki település, házak alig, település táble előtt már 1km-re se voltak házak, na ő végig 30-al, én mögötte vagy 200m-re, nehogy paranoiás legyen)

Országúton meg hol 80-nal, hogy 120-al. Megelőzni képtelenség, mert visszaelőzött volna.

Az ilyet hogy lehet kezelni, de komolyan? :)

2017. ápr. 15. 04:00
 17/39 anonim ***** válasza:

"Miért kell élete és más élete árán is előzni?"

Mert minden birka Alonsonak hiszi magát,"velem ilyen nemtörténhet mert rutin róka vagyok"-alapon tapossa neki.

-Ez részint kompenzáció is az utasok felé "hű de marha vagány ez a Géza,ezentúl majd nem oltogatjuk annyit mert nagyon tud,néda milyet előzött he"

2017. ápr. 15. 07:50
 18/39 anonim ***** válasza:

Valahol mindenkinek igaza van. De vannak zavaró esetek -

pl akik presztízskérdést csinálnak abból hogy megelőzzenek egy másik autót vagy ha őket előzték meg akkor azonnal mögé vágódva ők is megmutassák hogy ugyanolyan sebességgel tudnak ők is előzni. Ez nagyon veszélyes mert ha valamelyik autónak beakad valahova a pendelye akkor könnyen lehet belőle hármas vagy négyes karambol. Legyetek már észnél !

2017. ápr. 15. 10:27
 19/39 anonim ***** válasza:
75%
Én az ilyesmit úgy szoktam megoldani, hogy lakott területen belül előzök, mikor az össze-vissza sebességgel menő előttem 40-50-el megy éppen. Így simán el tudok menni mellette gyenge autóval is, és meg tudok lépni.
2017. ápr. 15. 13:21
 20/39 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy jön szembe valami, nem azt jelenti, hogy nem lehet előzni, főleg egy erősebb autóval.
2017. ápr. 15. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!