Szlovákiába át lehet menni segédmotorral?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert Magyarországon nem kell rendszám a segédmotorokra, de Szlovákiában igen. Át lehet menni robogóval, vagy a rendszámtartó helyére ragasszak egy HU matricát hogy lássák magyar motor?2017. ápr. 6. 12:42
1/9 anonim válasza:
Nem érdemes, nincs tisztázva a helyzet. Leginkább csak Babettával, arra ott sem kell rendszám. Ha olyan rendőrt fogsz ki, elveszi a jogsidat is.
2/9 anonim válasza:
Alapból benne van az 50 köbcentis (Moped) jogsiba (elvileg megtanúltad a KRESZ oktatáson), hogy nem mehetsz külföldre 50 köbcentis motorral.
3/9 anonim válasza:
Hát ez azért nem teljesen igaz, mert az AM az nemzetközi kategória, és csak itt Magyarországon nincs rajtuk rendszám. Más országoknál ez nem probléma. Megjegyzem, hogy amíg sima nemzeti M kategória volt, azt is elfogadták Szlovákiában. Alapvetően a rendszám hiánya amin sokszor fennakadnak.
4/9 anonim válasza:
2es
Miből gondolod, hogy moped jogsija van? Lehet nagymotor vagy autó jogsija van.
Segédmotorral pedig átmehet, ha van vagy kikéri a biztosítójától a nemzetközi biztosítást és feltünteti a H jelzést.
5/9 anonim válasza:
A K&h biztosító miért küldi minden évben a nemzetközi biztosítást, ha nem lehet külföldre menni segédmotorral???
6/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, viszem magammal a nemzetközi biztosítást igazoló zöld papírt és ráragasztok egy H matricát. Most néztem Szlovákiában, hogy páran robogóval veretnek rendszám nélkül... lehet a robogó egy kategória a babettával. Egyébként van jogsim A korlátozott, 450 köbcentiig jó. Van egy ETZ-m is. :)
2017. ápr. 7. 07:22
7/9 anonim válasza:
Szlovákiában a mopedekre (betekerős, babetta jellegű) nem kell, rendszám.
A robogókra, már igen.
8/9 anonim válasza:
Ez csak egy jó tanács, hogyha nem muszáj, akkor ne. Nekem is volt zöldkártyám, jogsi, igaz matrica nem volt (unión belül amúgy sem kellene), de megbüntettek. Kétszer állítottak meg aznap, az első zsaru simán elengedett, a második nem engedett semmit. Aztán kicsit nehéz úgy alkudozni, hogy a jogsid a kezében van.
9/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Szóval simán mehetek rendszám nélküli robogóval és ezek kellenek: jogsi, biztosítás, adásvételi, egészségügyi csomag, láthatósági mellény, H-betű a motor hátuljára. Ha még eszetekbe jut valami írjatok, addig is köszi a válaszokat, Jó motorozást mindenkinek!
2017. ápr. 8. 03:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!