Autóval 17 évesen át lehet menni Magyarországból Szlovákiába?
Figyelt kérdés
2017. márc. 25. 22:03
1/8 anonim válasza:
Miután a schengeni határ-ellenőrzési kódex 11 éve megszüntette az átkelőhelyeken az okmányokkal való igazoltatást, így épp olyan eséllyel haladhat át a gépjármű, ha egy 13 éves vezeti, mintha a sofőr 50 fölötti lenne. Szóval vagy megállítanak valahol, vagy nem állítanak meg sehol.
2/8 anonim válasza:
Akár 1 perces korodban is átmehetsz, de vezetve nem, csak betöltött 18. évedtől.
4/8 anonim válasza:
Külföldön csak 18 éves korod után vezethetsz.
5/8 anonim válasza:
Piros kéz huszárok! Kifejtenétek, mi helytelen a válaszokban? Az első egyértelműen nem a kérdésre felel.
Az tény, amit én is írtam, meg a többiek. 18. év alatt nem szabad külföldön vezetni. A jogsi lehet egynapos is. Ezen nincs mit vitatkozni.
Szóval?
6/8 anonim válasza:
nem, 18 éves kell h vezethess külföldön
7/8 nmarc válasza:
És kint vezetni lehet? pl ha nem én vezetek ki a határon utána vezethetek?
8/8 anonim válasza:
Utolsó:nem. Ez nem abból áll, hogy a határnál kell csak 18 évesnek lenned. Egyáltalán nem vezethetsz 18 alatt külföldön, sem a határon, sem az adott ország legkisebb falujának legeldugottabb szegletében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!