A légkondi miért nem lett még kötelező felszereltsége egy autónak?
Tapasztalatból tudom,hogy nagyon nehéz nélküle.
Az én autómban volt, amikor elromlott,nem fújt hideget,pedig drága autó volt (Audi).
Szakadt rólam a víz.Nem tudom, ki hogy van vele, de én utálom, ha 90 km/h-nál azt a zúgást, huzatot, ami a lehúzott ablak miatt keletkezik.
A nagy meleg csökkenti a sofőr reakcióképességét,nehezebben tud koncentrálni.
Továbbá, büdös izzadt is lesz, elég igénytelenül tud kinézni.
Szerintem a manuális légkondit simán kötelezővé kellene tenni.
Miért kéne kötelezővé tenni? Nyilván aki igényli és megteheti, az olyan kocsit vesz, amiben van. Viszont sok ember meg lenne lőve, ha kötelező lenne, mert nem lenne pénzük lecserélni a kocsijukat. Sok helyen még mindig a trabi, wartburg a közlekedési eszköz...
Nekünk meg pl van klíma a kocsiban, de alig használjuk, úgyis reggel meg késő délután mászkálunk kocsival, napközben dolgozni szoktunk, nyaralni meg reggel indulunk, és délután/este jövünk haza. A tetőablak csodákra képes, nem viszi le az ember fejét a menetszél, mégis jár a levegő, az esetek 95%-ában bőven elég.
De ha valaki azt élvezi, hogy 150 fokban rotyog, akkor neked az miért fáj? :D
Az, hogy a sofőr büdös, izzadt,vagy igénytelenül néz ki, az korántsem nem az autó felszereltségének függvénye.
Mellesleg láttunk már klímás full-extrás autó bőrülésben terpeszkedő, büdöslábú taplót.
Különben sem Te fogod megmondani, hogy ki milyen felszereltségű autót vegyen. ;)
Annyira tudtam, hogy egy ilyen kérdésnél előjönnek a "bezzeg régen" huszárok. Persze, még régebben meg lovaskocsi volt, ott sem volt klíma, a menetszél sem okozott gondot, el lehetett lenni szalmakalapban. Gondolom ezt is vissza kellene sírni.
A légkondival sokaknak az a bajuk, hogy megfáznak tőle. Persze, ha a hülye barma magára irányítja a hideg levegőt és max fokozaton nyomatja az arcába akkor megfázik. Az, hogy a kinti levegőnél 5-6 fokkal hidegebbet csinálni úgy, hogy az ablakra megy a levegő..,. á abban mi a kihívás? :-)
Az a baj, hogy sokan még egy ilyen egyszerű szerkezet használatához is sík hülyék. Másoknak meg nincs és savanyú a szőlő...
Savanyú a szőlő.
Ki a franc tudna irigykedni egy olyan primitív extrára. Annál még a lehúzott ablak is jobb.
Kis nyomiknak való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!