Szerintetek is megérett az oktató váltás?
Figyelt kérdés
A történetem még tavaly áprilisban kezdődött. Akkor kezdtem el vezetni egy oktatónál. Nagyon nem akart órákat adni, többször előfordult, hogy 2-3 hétig nem is vezettem nála. Amikor adott időpontot, akkor csak heti egyszer tudtam menni vezetni. A vezetési kartont úgy a 15. óra után láttam először. Parkolásokat, megfordulásokat el sem magyarázta rendesen csak hebegett-habogott, azt mondta, hogy csináljam ahogy tudom.Az autó kuplungja 1-est és rükvartz-et csak a sokadik próbálkozásra vette be, pedig a kuplongot padlóig nyomtam. Az oktató unszolására elmentem tavaly októberben vizsgázni (akkor láttam 2-jára a vezetési kartont, többször már nem). A vizsgadíjat az oktatónál fizettem be, számlát nem adott róla. Nem értettem, hogy hogy lehet az, hogy már 860 km-t levezettem, mikor 36 órát vezettem csak eddig. A vizsgán meg is buktam már az elején, egy 30-as övezetben. A vizsgabiztos szerint el sem kellett volna mennem vizsgázni, mert nincs meg a megfelelő rutinom és nagyon is izgultam és túlságosan akartam. Az oktatót is kérdőre vonta, hogy miért engedett vizsgázni. Az oktató annyit felelt, a nebuló jól vezettet az első 20 óra után, utána jött a holtpont, ha hamarabb jött volna a holtpont, akkor nem vizsgázott volna. Vizsga után 1 hónappal rá tudtam vezetni újra, mert lemondta folyamatosan a vezetést, illetve beteg lett. Februárban volt a következő órám, majd megint eltelt több mint másfél hónap vezetés nélkül, mert az oktató beteg lett illetve temetési ügyintézése volt. Legutóbb pedig számon kérte rajtam, hogy miért nem fizettem be a vizsgadíjat, mert nagyon le akar vizsgáztatni. Mondtam neki, hogy csak akkor megyek vizsgázni ha vizsgaszinten leszek és érzem az autót is. De az autó kuplungja (1-esbe, R-be nem megy a váltó csak sokadjára), az indítója sem működött, nem tudtam beindítani a kocsit, mert rossz az indítókar, csak az oktató tudta nagy nehezen beindítani. Mondta nekem, hogy ha jövő héten sem fizetem be a vizsgadíjat (most már az autósiskolában tegyen), akkor nem fogok vizsgázni csak április végén, mert a kocsit húsvét után szervizbe viszi és nem fogok tudni vezetni 2 hétig. Elegem lett az emberből nagyon !!! Azt mondta, hogy szerinte a sok kihagyás még jót is tett nekem, mert legalább ülepszik a tudás !!! Meg hogy nem felejtettél el vezetni, ugye, hogy jól ment. Ez nagyon kiakasztott !2017. márc. 26. 21:53
1/11 anonim válasza:
Ne mások véleményét vedd figyelembe, de a leírtak alapján már régen váltani kellett volna... az első vizsga előtt.
2/11 A kérdező kommentje:
Tavaly október óta nem voltam vizsgázni, de már bánom, hogy nem váltottam az első vizsga előtt. Egy új oktatóval remélem sikerül 2.-jára a vizsga.
2017. márc. 26. 22:03
3/11 anonim válasza:
1 éve vezetni jársz, már ez durva.
4 hétig jártam, heti 3x. Utána vizsga. Sikerült.
Keress másik oktatót ha tudsz de a sikeres vizsgához te is kellesz.
5/11 anonim válasza:
Szégyen hogy ilyen szemétládák oktatnak. Már régen javasoltam volna neki hogy egyszer oktatáson elindulás előtt feküdjön a kerekek alá.
6/11 A kérdező kommentje:
4-es ! Azért vártam egy évet, mert apukám ismerőse és féltem váltani. De már nem érdekel a faterom véleménye sem, úgyhogy váltok !
2017. márc. 27. 18:35
7/11 A kérdező kommentje:
A sikertelen vizsgám óta nem is gyakoroltatta velem a parkolásokat és a megfordulásokat, csak köröztem a városban és nem a vizsgaútvonalakon csak a részein. (Ezt még kihagytam az előbbi írásomból.)
2017. márc. 28. 08:24
8/11 veterán vas válasza:
"A tett halála az okoskodás" /Madách/
9/11 anonim válasza:
Basszus ,lehet ugyanahhoz az oktatóhoz jártunk.Az enyém is ilyen volt,de leváltottam,szerencsére,viszont 80ezer forintot kidobtam miatta az ablakokon ,de a második oktatómat nagyon tudom ajánlani mindenkinek.Szerintem te is jobban teszed ,ha leváltod.
10/11 A kérdező kommentje:
Leváltottam az oktatómat kedden !
2017. márc. 30. 23:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!