Igaz az, hogy nem érdemes venni hátsókerekes BMW-t mert télen nem lehet használni?
Figyelt kérdés
A tesóm megtiltotta, hogy xDrive nélküli BMW-t vegyek, mert családom van és az nem családi autó (mármint a hátsókerekes BMW, de érdekes módon az xDrive-os az már az), és felelős apa nem vesz hátsókerekes BMW-t. Most tényleg akkora para télen hátsós BMW-t vezetni ? Akkor miért látok ezer BMW-t az utakon télen ? Amúgy 30 éve vezetek és volt már sportkocsim is (370Z), tehát nem ma kezdtem a vezetést.2017. márc. 26. 16:55
1/9 crudy válasza:
Azért látsz sok bmw-t télen mert nincs mindenkinek egy téli meg egy nyári autója. Valakinek van egy autója és az egy bmw. Vagy lehet kettő van és mind a kettő bmw. Mondjuk két e46, amiből csak a 30d és a 30i kapott azt hiszem xdriveot. Egyébként hány hátsókerekes autót látsz télen? Mondjuk ugyan annyit mint nyáron nem? És gondolod h minden második akit látsz a következő kanyarban megfordítja az autóját? Nyilván nem. Ha nagyon tolod télen a hóban, jégben akkor tényleg kidobja a seggét az autó de ha egy első kerekesnek nyomod hóban jégben az ugyan úgy. Viszont ha normális vezetsz akkor nem lesz semmi baj, sőt a saját autómon azt tapasztaltam , hogy amikor elkezd csúszni a hátulja akkor időben még gázpedállal lehet korrigálni rajta, az első kerékkel meg kormányozni. Tehát talán még jobb mint egy első kerekes abból meg még több van az utakon a őszkerekesekkel szemben. Amúgy nem Szibériában vagyok, hogy annyira különösen kéne ide az összkerékmeghajtás.
2/9 anonim válasza:
Aki 30éve vezet, minimum 47 éves, az már el tudja dönteni milyen autót akar venni és általában a tesó nem szól bele az életébe.
3/9 A kérdező kommentje:
Első: köszönöm. Második: nyilván én döntök, de összetartó család vagyunk és nagyon ellenzi a tiszta hátsó hajtást, ami szerintem nonszensz (ahogy az első válaszoló is megírta).
2017. márc. 26. 17:30
4/9 anonim válasza:
Amennyi hó szokott itthon lenni szinte semmi hátránya nincs. Hóban mivel nincs a hátsó tengelyen túlzott súly (vagyis a hajtott kerekeken) így könnyebb egy havas úton való elindulásnál elásni az autót. (mivel persze hogy az e46-tól csak már csak az M3-ban van rendes sperr difi, hogy ne pörögjön el a kipörgő kerék) Az xDrive ha jól tudom alapból hátul hajt és ha kell akkor rak előre is hajtást. Illetve hóban nagyon sokat számít a gumi minősége és szélessége. (erre pl: https://www.youtube.com/watch?v=RqVlGjGO2io&t=5s )
5/9 anonim válasza:
Akármilyen összetartó a család, nekem most sem ugat bele senki hogy mit vegyek, nem hogy 10-12 év múlva.
Simán használhatók a hátsókerekes autók télen is, még hóban is.
6/9 A kérdező kommentje:
Harmadik: köszönöm. Én is így gondolom, de a tesóm elbizonytalanított.
2017. márc. 26. 17:45
7/9 anonim válasza:
Ez teljesen hülyeség. Nekem egy 200 lóerős e36-om van és kikapcsolt kipörgésgátlóval Dobogókőre mentem driftelni és érdekes módon ha akartam tudtam egyenesen is menni, mondjuk 5-ösbe is keresztbe állt ha úgy akartam, de fel lehet menni vele enyhe emelkedőn is. A mostani BMW-k meg úgyis elég modaernek szóval a sima RWD hajtás is elég, kivéve a rózsadombon vagy érden vagy olyan helyen laksz ahol meredek emelkedő van, mondjuk ha az lefagy akkor oda semmi se megy fel. Szerintem itthonra ahol 1 hétig van hó teljesen mind 1 hogy hol hajt a kocsi. Semmivel se leszel felelőtlenebb ha sima RWD-t veszel és ugyanúgy nem lesz vele gond télen se a sok 3 betűs dolog miatt :D
8/9 anonim válasza:
# Azért az e36 325i-ben van sperr, de gondolom a kérdező nem 20éves bmw-t szeretne venni.
9/9 anonim válasza:
328i ről írtam és a lényeg az az hogy a 20 éves BMW-vel is lehet közlekedni akkor a mostani pár éves kocsikkal meg főleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!