Mennyire vagyok béna?
Ma volt a 7-8 órám vezetésből,nem mondanám jónak azt mit produkálok,igyekszek odafigyelni,utánaolvasok mindennek és a lehető legjobbat nyújtom,de nem megy annyira ez a vezetés dolog...1 hete vezetek és nem megy annyira a váltás,megkavarodok amikor pl.: fékeznem kell,hogy most mi a francot kell csináljak,de elméletben megvan minden...Tudom,hogy fékezéskor,pl 80ról fékezünk 10-re,akkor amikor már érzem,h kicsit szarabb a hangja a verdának,kuplung be ,féket még nyomom,berak 2be és megyek tovább,de megvalósítani nem tudom plus a kuplungot se érzem teljesen,túl hamar engedem el a gázt meg túl görcsösen nyomom,nem vagyok az az izgulós típus de itt kifejezetten izgulok és idegeskedek,az oktató normális,de folyton belenyúl a pedálok kezelésébe és néha nem is érzem mit is csinálok én...És még annyi,hogy nagyon előre tekintek,oldalra nem igazán,nem látom,hogy mi forog körülöttem,mintha csak előre koncentrálnék,mondjuk ez lehet azért van mert szokatlan. :/ Ti hogy voltatok ezzel? :)
19/F
Én is 19 leszek... jó azon a pár órán nem múlik, 19 vagyok. Nem rég kezdtem el ráérezni az autóra amit már vagy 1.5 éve vezetek. Most, hogy ráéreztem, már akármit tudok vezetni, eddig nem mertem, csak a sajátomat.
Lényeg, hogy merjed tartani pár másodpercet a kuplungon a lábad ott ahol fog majd adj pici gázt, és közben tartsad, érezni fogod mikor elég már. 2-be váltás után is picit tartsad, de elég olyan 1-2 másodpercet, az bőven elég, hármasnál pedig 1 sec-t max. Az lehet a gond mint nálam... túlgondolod a feladatot, próbálsz minél precízebb lenni. És ez a figyelmedet torzítja.
Nem kell példát venni, de én ezt úgy oldottam meg jogsi letétele után, hogy a bal kezem kitettem az ablakon és jobbal csináltam mindent, nekem az volt a berögződésem, hogy amikor indulok 10 óra 10 percnél fogtam a kormányt izomból és néztem előre. Mondjuk itt az is segít, hogy az autó alapjárata nagyon gyenge. Oktató autója megtévesztő, mert ott elég magas az alapjárat. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fulladtam le. Viszont az Én benzinesemmel a két kezem se lenne elég. Meg még csak 8 órát vezettél, ne parázz. Sok sikert és írj ha átmentél.
Drukkolok!
Balesetmentes közlekedést!
Ne izgulj mert azért nem sikerül, csak lazán. Hidd el meg lesz a jogsid csak röhögni fogsz rajta. :)
18/F
Nem vagy bena, csak meg kezdo. Ez normalis, senki nem ugy szuletik, hogy volan van a kezeben meg versenypedal a labahoz nove ;)
Az elore tekintes azert van, mert amikor izgulsz, akkor csolatasa lesz az embernek. Nemcsak vezetesnel, mas helyzetben is megfigyelheted, hogy amikor vmi stressz er (legyen az pl. veszekedsz valakivel, vagy nagyon rossz hirt kozolnek) akkor hirtelen megszunik minden korulotted, es a Bruce Lee is allhatna melletted, azt se venned eszre, mert a stressztol az embernek beszukul a latasa. Nembaj, idovel elmulik.
Engem elso vezetesi oran az oktato elvitt az autopalyara es Pestrol elmentunk Godolloig es leallitott egy parkoloban es kiszallitott es tornaznom kellett a kocsi mellett. Azt hittem megkergult. De mikor kiszalltam akkor vettem eszre, hogy olyan durvan szoritottam a kormanyt, hogy ugy kellett lefejteni az ujjaimat ugy markoltam. Annyira stresszben voltam, hogy szinte begorcsoltek az izmaim. Masnap franko izomlazam volt pedig csak vezetni voltam nem konditeremben. Abbol semmit nem vettem eszre, hogy merre ment az ut, vagy hogy mi volt a leagazo neve, ilyeneket eszre sem vettem. Rendor konvoj mellett is elmehettem volna, az se tunik fel...
Ez normalis a kezdetekben.
Gyakorolni kell. Ha van otthon auto, akkor kerd meg aput/tesot, hogy menjetek egy elhagyatott parkoloba, es ott gyakorolj, de ne a vezetest, csakis kizarolag a kuplung fek gaz dolgokat. Ne is figyelj a forgalomra (remelhetoleg nem lesz) nem kell a tablak miatt izgulni meg hogy betartsd a kreszt, csak arra fokuszalj, hogy hogyan tartsd a kocsit kontrolban.
A legjobb, ha becsukod a szemed, hogy mas ne vegye el a figyelmed. A kormanyt ne is fogd. (persze a rokon melletted azert legyen a kezenel a kezifek ;)
Lassan engedd fel a gazpedalt, nagyon lassan, erezd, hogy kezdene indulni az auto, nagyon lassan enged fel a kuplungot, amikor kicsit megindul a kocsi, nyomd vissza a kuplungot. Ne is fekezz (hacsak nem gyorsulsz tulsagosan fel) csak a kuplung-gazzal jatsz es ugy probalj csiga lepesben elore haladni. Fontos hogy olyan helyen csinald, ahol nem veszelyeztetsz senki, magatokat sem.
Egy-masfel ora ilyen pedalokkal valo jatszadozas, es meg az oktatodnak is feltunik majd a javulas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!