Én vagyok béna vagy nincs benne ASR, esetleg nem működik?
Figyelt kérdés
Vettem nemrég egy VW BORA 1.9PDTDI 2000 COMFORTLINE felszereltsegu autot amit kiporgesgatloval(asr) arultak.Van a muszerfalon egy gomb ennek be illetve kikapcsolasara de a muszeregysegben az asr abraja nem vilagit fel amikor megnyomom es erezhetoen nem is mukodik mert az auto elkapar sima korulmenyek kozott is.Mi okozhatja a hibajat?lehet hogy nincs is benne csak egy asr gombot raktak a gyari helyre?Autokatalogus szerint ezeket a tipusokat szereltek asr-el.Honnan tudom megallapitani hogy van e benne?2016. jan. 2. 16:59
1/16 anonim válasza:
Ha kikapcsolod, akkor fel kell villannia a műszerfalon egy lámpának. Lehet csak úgy lehet kikapcsolni, hogy gyújtás van rajt.
2/16 anonim válasza:
Nem biztos hogy működik is még, majdnem 16 éves autó. Ha menet közben megnyomod asszem 3 mp-re (nem biztos hogy ilyen sokat kell nyomni), akkor meg kell jelenjen egy ábra a műszerfalon. Ha nem jelenik meg, akkor tuti hogy nem működik. Amúgy az ASR alapból olyan, hogy nem veszi el annyira a gázt, mint az ESP, tehát lehet hogy engedi picit elpörögni a kerekeket.
3/16 A kérdező kommentje:
Az a gondom hogy nem villan fel semmi :/ akkor sem ha rarakom siman a gyuktast bar ugy meg nem nyomkodtam az asr gombot h csak gyujtas van rajta :) mindjart kiprobalom,koszonom
2016. jan. 2. 17:18
4/16 A kérdező kommentje:
Gyujtast* es mi okzohatja a "nem mukodeset" tudom hogy 16 eves auto de azert nem lenne rossz ha ez az extra is mukodne benne..foleg telen :/
2016. jan. 2. 17:19
5/16 anonim válasza:
Menet közben, járó motorral kéne felvillanjon. Sajnos gyakran tönkremennek ezek a jeldadók, lehet az ABS sem működik.
6/16 szántóvető válasza:
ne is törődj vele.abs+asr a hüjék mankója,ha jól megtanultál vezetni akkor elboldogulsz nélkülük.ezek (meg téligumi)nélkül is volt autós élet korábban, el is közlekedtek az emberek ugyanúgy mint mostanság.
7/16 anonim válasza:
Próbáld meg úgy kapcsolni, h jár a motor, de álló helyzetben van a kocsi. Nyomd 3 másodpercig. Ha így sem jelenik meg az Asr off a műszerfalon, akkor rossz.
8/16 A kérdező kommentje:
Persze,koszonom,csak igy hamar elfogynak a gumik mert 50 loeros auto utan vettem egy 116 lovasat es meg szokni kell az ero sotet oldalat :D
2016. jan. 2. 17:59
9/16 anonim válasza:
Úgy próbáld meg ahogy leírták. Én úgy vettem észre hogy a VW még ESP-vel szerelt típusai is hagyják kipörögni valamennyire... De nyilván visszafogja idővel, ha beavatkozik akkor annak a bizonyos sárga lámpának villognia kellene. Az ABS lámpád nem világít folyamatosan?
10/16 A kérdező kommentje:
Nem :/ viszont az abs biztos hogy mukodik,mert most a hoba is nagyobbat kellett fekeznem es egybol "rugdosta" a pedalt,de a lampa nem vilagit,akkor sem ha mukodesbe lep :) lehet hogy kiegtek az egok a visszajelzoknel?egyaltalan ego van benne? :D
2016. jan. 3. 12:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!