125ccm-es mutorhoz a forgalomban való közlekedéshez kotelezo valami speciális védőfelszerelés?
Figyelt kérdés
A bukósisakot kivéve persze. Gondolok itt különböző protektoros kabátok stb stb.2017. márc. 24. 04:32
1/2 anonim válasza:
Bukón kívül más nem kötelező, viszont motorossuliban nem engednek sem gyakorlati órát venni, sem vizsgázni megfelelő védőfelszerelés nélkül.
2/2 anonim válasza:
Nem kötelező, de erősen ajánlott.
Kesztyű, mert ha letenyerelsz nem a kezed kopik; nadrág, egyrészt védeni a térdízületeket másrészt a csípőt, nem csak az eséstől hanem a menetszéltől is; ugyanez a dzsekivel, csak a váll és a könyök miatt. Meg a csizma, ami szerintem életem legjobb beruházása volt: előtte utcaiban mentem, akkor nem éreztem szörnyűnek, azóta nem tudom hogy tudtam meglenni nélküle.
Meg egy jó sisak: a vacakot meg a jót össze se lehet hasonlítani. Oké, van benne E-jel, véd amennyit a jogszabály előír, de a komfortban nagyságrendnyi eltérések vannak.
Persze aki a nulláról kezdi, az nem biztos, hogy fogja egyáltalán annyira élvezni, ezért nem akar helyből 200-250 ezer forintot csak felvenni magára.
De hosszú távon érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!