Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen védőfelszerelést vegyek?

Milyen védőfelszerelést vegyek?

Figyelt kérdés

Teljesen kezdő,0 km-es "motoros" vagyok!!! Múlthéten vettem egy 125-ös 2 ütemű Krosszmotort,mert nagyon vonz ez a sport csak az a helyzet,hogy védőfelszerelést nem vettem hozzá (még nem mentem a motorral,garázsba is csak betoltam). Érdekelne,hogy ti melyik testrészeteket védenétek be feltétlen,plusz még azt is jó lenne ha megválaszolnátok,hogy felsőtestre a páncél vagy a protektoring a jobb?

De úgy Istenigazából bármiféle tippet szívesen fogadok,amit egy kezdőnek tudnátok ajánlani,mert nekem krosszmotorozás terén csak az internet tud segítséget adni!

24/F (már ha ez számít valamit)

2014. nov. 15. 10:39
 1/2 ebeni95 válasza:

Mindent! Tudom ajánlani a shox.hu motoros boltot, jó árak, jó cuccok!

Kezdjük: minimum egy Shiro sisak, de legjobb egy AGV. Az AGV-k az itthon kapható legjobb sisakok. Sisak úgy 40-50.000Ft Aztán kesztyűnek elég egy Shox márkájú is, kb 10.000Ft-ért már kapsz, strapabírók, folyamatos (napi) használat mellett kibírnak 3-4 évet. Persze bőr, szóval kezelni kell. Felülre egy protektoringet ajánlok, ez úgy 25.000Ft. Aztán lentre vagy egy protektoros szövegnadrág, de én inkább egy Ufo térdvédőt ajánlok (sípcsontvédőset), ami legalább egy ponton hajlik. Ez alá farmergatyát vegyél, jó minőségűt! Ez 15-20.000Ft. És valami csizmát, ezt meg tudod venni használtan is, úgy olcsóbb. De ha újat szeretnél, akkor kb 30.000-ért már kapsz jót.

Számoljunk: alsó hangon 120.000Ft, de akkor már nyugodtan mehetsz motorozni. Persze nem ész nélkül.

Igen, kell ennyi. Tesóm tavaly fele ennyi cuccal esett, megint csak 125-ösel, 5 bordája és a tüdeje bánta. + fél éve, amire felépült teljesen. És akkor még mákja volt, mert nem sok kellett volna hozzá, hogy telibe kapjon egy táblát (esetedben ez lehetne fa is). Nos, a motorozás veszélyes üzem, de tehetsz ellene, hogy kevésbé legyen az. 2 éve motorozom csak, de én tanultam tesóm esetéből. + nagyon sok tapasztalt motoros is ezt mondja a családból.

2014. nov. 15. 12:06
 2/2 A kérdező kommentje:

ebeni95

Köszönöm szépen a részletes leírást. 120.000 végül is nem olyan vészes a védelem érdekében,na persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy sz*rom a pénzt,mert 2 hónapba bele fog kerülni amíg összeszedem a cuccokat.

Farmergatyát szerintem helyettesítem egy krossznadrággal,meg akkor már mezt is veszek,az is jó nem?

2014. nov. 15. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!