Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan, hogy egy...

Zoknihegesztó kérdése:

Létezik olyan, hogy egy kétütemű robogó nem füstöl?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy egy kétütemű motornál baj ha nem jön ki feltűnően füst a kipufogóból mert akkor nincs kenése. De az enyémből fogy az olaj szóval a kenéssel nem lehet baj mégsem füstöl. Ez normális?
2017. márc. 22. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A modern, külön olajzású kétüteműeknek szinte egyáltalán nincs látható füstje, ha üzemmeleg a motor. Hidegindításnál azért gondolom a tiéd is füstöl.
2017. márc. 22. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális olajjal nem is szabad füstöljön.
2017. márc. 22. 22:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Sok függ az olaj minőségtől is.

Jó minőségű szintetikus olajjal még a 42 éves MZ-m is alig füstöl, míg Arol 2T-vel okádta...

2017. márc. 23. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Normális, ha jó a motor, jó az olaj, jól van keverve.

Sok embernek hülyesége, hogy sűrűbbre keveri, mert azzal jobb lesz a kenés. Francokat. Meg olyat is láttam már, hogy olcsó ásványi olajat vett, merthogy a modern olaj túl híg, gagyi. ....

2017. márc. 23. 17:50
 5/6 Zzzoli ***** válasza:

Hidegen mindegyik füstöl és mindegy hogy milyen olajat raksz bele. Nyilván minőségi full szintetikus olajak nem füstölnek annyira.

Az mindegy hogy kükön olajozású vagy nem.

Hidegen és alapjáraton vagy kis terhelésen, a jó olajból is elég sok nem ég el, ha pedig odahúzod neki füstöl ameddig fel nem melegszik egy bizonyos hőfokig.

Egyedül az injektorosok füstölnek minimálisan, mert ott nem a beinjektált benzinhez keveri az olajat, hanem más elven ken.

2017. márc. 23. 19:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Melegitéskor füstöl, meg ha tötyögsz vele mondjuk városba. Én városba inkább pörgetem 2-be 3-ba, mint küszködtessem 4-be. Nem füstöl, amugy Agip Racing olajat használok.
2017. márc. 24. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!