Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kerüljem el a füstölést...

Hogy kerüljem el a füstölést a kétütemű robogón?

Figyelt kérdés

Van egy Honda Dio AF27 -es típusú robogóm, de amikor nyáron 5 km-nél többet megyek vele egyhuzamban, akkor elkezd nagyon füstölni.

Tudom hogy ezek alapból picit füstölnek, azzal nincs is nagyon gondom, de ha sokat megyek vele akkor nagyon durván füstöl, és ötletem sincs hogy miért (nem vagyok nagy szakértő)

2017. márc. 6. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Ne indítsd be :D

Próbálj ki másmilyen olajat bele hátha attól nem füstöl annyira.

2017. márc. 6. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen alapból füstölnek, de 2 ok miatt füstöl. Mert gyakran rövid távokra van használva és nem tud kellően a kipufogó is felforrósodni, ezért lerakódik és amikor kicsit meleg, füstöl.

A másik, hogy nem szintetikus olajat használnak, ami alacsony füst kibocsátású és jó kenést szolgál.

Szóval szintetikus robogó olajat kell használni és a motor ha gyakran van rövid távon használva, akkor néha jól meg kell hajtani, hogy kiégjen a kipufogó. Vagy levenni és kiégetni, csak az macerásabb.

2017. márc. 6. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Valószinű, hogy levan rakódva a kipufdobban a korom. Próbálj hosszabb távokat 15-20 menni tempósan, nem muszály csőgázon. (ki fog égni a lerakódott korom)
2017. márc. 6. 22:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Az én AF27-em is pont ezt csinálta. Én adtam neki egyből 110km-t megállás nélkül 50-55km/h tempóval.

Azóta füstöt csak hideg motornál amig rajta van a szivató, Akkor is csak ha jobban odahúzom a gázt.

2017. márc. 6. 23:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Köüszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezek :D
2017. márc. 7. 11:09
 6/7 Zzzoli ***** válasza:

Nem a korom van lerakódva a kipuban hanem a kormos olajos genya a falán :-)

Amikor a kipu elér egy bizonyos hőfokot, akkor kezd el füstölni mint a fene, mert akkor kezd el kiégni kipu faláról ez a takony.

Amit az előttem kommentelő írt, hosszabb távon, melegben jól meghúzatni, vagy kiput leszedni és kiégetni!

2017. márc. 9. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy 500-as kétütemű gyorsaságim van. Ha városban megyek vele, akkor hamar elkezd füstölni, pedig nem gagyi olajat használok hozzá (literje 5800 ft), így folyamatosan pörgetni kell, csak hát városban ez 2-es, max 3-as fokozatot jelent, a fordulat 10 000 felett, és szívja is be a benzint keményen. Pályán soha nem füstöl, bár ott megszoktam küldeni, főleg ha sokat városoztam előtte, hogy had égesse ki magát. Ez ellen nem tudsz mit tenni, max annyit hogy pörgeted, de ugye robogónál nem tudod, mert nem manuális váltó van rajta.
2017. márc. 14. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!