Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fostos kétütemű robogóm 2-3...

Fostos kétütemű robogóm 2-3 km után elkezdi ontani a szürke füstöt. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

A robogóm valami kínai cucc lehet, 50 köbcentis, márkája Kallio Explorer. Újonnan vettem, bő 4000 km van benne. Pöccre indul, teljesen normálisan jár. Van benne elég olaj.

Mindig csak 2-3 km után csinálja. Mindegy, hogy hogyan megyek: próbáltam már lassan félgázon, próbáltam úgy hogy húzom neki, egyik sem segít. Annyira ronda a füstje, na meg annyira ciki az egész, hogy ilyenkor én kiállok vele, otthagyom, és hazasétálok.

A füst szürke, csöppet sem kékes, tehát nem az olaj ég. És nem is vízgőz, mivel büdös mint az állat. Mit kell ilyenkor megnézni, mi lehet a ludas?

2017. jan. 20. 16:37
 1/10 anonim válasza:

Tegyél új gyertyát.

Cserélj légszűrőt.

Üzenetben kérdezhetsz ha gondolod.

2017. jan. 20. 16:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, ezt meg fogom csinálni. A kipufogóval szerinted lehet valami probléma? Olyasmire gondolok, hogy esetleg lerakódott valami genya, amit ki kell égetni.
2017. jan. 20. 17:33
 3/10 anonim ***** válasza:
4000km után megkellene energizálni. Azt próbáltad?
2017. jan. 20. 17:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Ugye az zavar az egészben, hogy csak akkor csinálja, amikor már meleg. Hidegen még jól működik. Ez nekem nagyon szokatlan viselkedés, hiszen az autók inkább közvetlenül elindulás után, hidegen szoktak bénázni.
2017. jan. 20. 17:36
 5/10 A kérdező kommentje:
#3: Tihanyi Tamás a betelefonálós műsorában élőben küldött neki energiát, a robogó csakráit is megmasszírozta, de sajnos hiába.
2017. jan. 20. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:

És kevésbé ciki kiállni és otthagyni, mint hazamenni vele?

Meg kéne keresned a hiba okát!

2017. jan. 21. 08:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, kevésbé ciki, mivel gyalog nem k..vaanyáznak és dudálnak rám az autók, pirosnál nem fulladoznak a buszmegállóban várakozó emberek miattam. És ha nem tűnt volna fel, pont a probléma forrását keresem épp.
2017. jan. 21. 11:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Melyik paraszt pontozta le az elsőt? És ha már lepontozta, miért nem írta meg, hogy akkor szerinte mi a gond?
2017. jan. 21. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az volt, aki nem értett egyet vele. Ha sszaaar lenne a gyertya, azt észrevennéd. Nem tudnál indítani, kihagyna a gyújtás, stb. H a légszűrő lenne a hibás, akkor megint csak nem menne a motorod.

A keverékképzéssel lehet baj, azt a gyertyakép megmondaná.

Őzbarna kell, h legyen. H fehér, h fekete, h olajos trutyis, az nem jó. Vedd ki, nézd meg.

Ennél többre nem futja, h még annyit sem tudsz megmondani, milyen füst, csak h kibaaaszott büdös, még Frábátó sem tudná távsegítséggel megmondani.

Lehet a kipufogó van tele ganajjal, de ez robogóknál annyira nem jellemző. De azt jó lenne tudni, égett olaj, műanyag, szén, fa, vagy mi a lófaaassz szaga van...

2017. jan. 21. 17:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem. Sajnos nem elég tapasztalt az orrom, hogy megmondjam mi ég, de biztos nem műanyag, azt azért még én is felismerném. És mivel egy kicsit se kékes a füst, nem is olaj.
2017. jan. 22. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!