Szeretnék venni egy Ladát hobby célra, szerintetek ciki? Mi a véleményetek róla?
Ezt sikerült is lepapírozni? Mármint hogy a 2101-es kaszniba 2106-os motor és hajtáslánc került.
Erről a vízbefecskendezésről régebben, vagy 8 éve a zsiguli.hu-n olvastam.
Én ilyenekre nem nagyon invesztálnék be. Ahogy írtam csak hobbi autó. Évente megyek 1000km-t vele, így a fogyasztása sem vág földhöz. Hiába alakítom át a motort jobbá, erősebbé, takarékosabbá, kényelemben, biztonságban akkor sem venné fel a versenyt egy mai autóval. Ezért törekszem inkább mindenből a gyári állapotra.
De abszolút becsülöm, amit csinálsz. :)
Papíroztatás nem történt, a motorszám maradt az eredeti (inkább nem írom le hogyan). De egyébként jó megoldás lehet a hüvelyeztetés is, csak én nem találtam egy idehaza egy olyan embert sem, aki már több Lada motornál végrehajtotta volna a folyamatot és minden ügyfele meg lett volna vele elégedve.
Nekem amúgy kicsit mások is az igényeim, mint a legtöbb autósnak. Szeretem ha egy futómű sportos, fontosnak tartom hogy az útról minél több információt adjon át. Ezt alapul véve alakult a Ladámon is, így most még kényelmetlenebb mint gyárilag. Viszont cserébe például télen megérzem azt (már ha elég kicsi a hó) hogy mikor hajtok olyan útszakaszra rá, ami le van fagyva, anélkül hogy elveszítené valamelyik kerék a tapadást. (Szeretnék majd egy blokkolásgátló rendszert is bele, csak még nem tudom hogy tudnám kivitelezni olcsón és egyszerűen.)
Biztonság az viszont tényleg nem valami jó és nem is igazán lehet javítani rajta. De ettől függetlenül még vannak olyan helyzetek, amikor egy hirtelen gyorsítással (erősebb motor, de főleg jobb gázreakció) vagy pontos irányítással (jobb futómű) el lehet kerülni a balesetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!