Hitelre megvenni egy másfél milliós autót?
26 éves vagyok, egy öreg autóm van jelenleg. Le szeretném cserélni de nincs nagyobb megtakarításom.
Nemrég lettem szingli, és bár tény hogy nem az autón múlik, de sokan mondják hogy nem illik a stílusomhoz már, és egy komolyabb autó kellene, hiszen az is sugároz egyfajta magabiztosságot (önfeledt vigyor miközben vezeted :D)
Ha magamnak spórolnék 2-3 évbe biztosan beletelne mire tudnék venni egyet hasonlót.
Szép vagy sem, sokszor irigykedve nézek húszéves srácokra ahogy feszítenek a passatban, audiban, merciben vagy bömösben. Teljesen mindegy hogy az övé vagy sem, meg lehet az is hitelre van, de van.
ilyenkor úgy érzem hogy semmit sem értem még el az életben. Ami bár lehet hogy tényleg így van, de legalább egy álmomat egy jó autót szeretném ha megvalósulna.
Azért csak nem szívja meg ennyire...
Ja, a kollégám vett egy kocsit hitelre hasonló árkategóriában, a váltó elromlott, évekig állt a garázsban az autó, nagynehezen kifizette a hitelt és de ugyanúgy használhatatlan és rengeteget kellene rá költeni. Drága dísz lett és sok helyet is foglal :D
Egy másik ismerősöm kp-ra vett E46-ot mert azzal menő ám, de mindig előjön valami nyűg és lassan ott tart hogy lecseréli valami megbízható japó verdára :D
Ne haragudj, de az írásod alapján a gondolkodásod olyan mint egy 16 évesé...
1,5 millióért kapsz egy 8-10 éves átlag tömegautót: Focus, Astra, stb... ezt tekinted komolyabb autónak? Vagy veszel valami 20+ éves ósdi import prémiumot csillió km-rel az 5. tulaajdonostól és a gatyádat ráköltöd amellett hogy fizeted a hitelt a nemlétező megtakarításodból... Akkor már inkább az első változatot válaszd!
Ha 2-3 év alatt össze tudsz ennyit gyűjteni, akkor minek a hitel? Csak magadat szopatnád vele. Mi múlik azon a két éven? És akkor tényleg csak 1,5 milliót adsz egy ennyit és érő autóért, nem a dupláját.
16 éves német kombim van, dízel, kettős tömegüs, DE ha elromlik, beállítom akár a sufniba 6 hónapra ha nincs pénzem rá, addig nem viszi a pénzt.
De te a hiteles autóddal ezt nem csinálod meg, mert az autód áll a garázsban, fizeted a havi 40et, meg még busszal viszed a barátnőd is!
20 éves japán benzinesem van, a kettőstömegűd árából én 5 évig minden műszaki meghibásodást elintézek az autómon. Komplett motor+váltó 100e ft alatt megvan és csak be kell rakni :D
#39-es
Igen, csak #38-as egy másfél tonnás kombiban ül. A kényelemnek, biztonságnak ára van. Aki ilyet vesz, az tisztában van ezzel. Nekem szintén ilyen kaliberű kocsim van, csak benzines, de ebben is kettős tömegű van. Ha kell, költök rá, de cserébe jól érzem magam, kényelmes, nagy autóban ülök, párszáz km-es úton nem fáradok el, nem fájdul meg a derekam stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!