Hitelre megvenni egy másfél milliós autót?
26 éves vagyok, egy öreg autóm van jelenleg. Le szeretném cserélni de nincs nagyobb megtakarításom.
Nemrég lettem szingli, és bár tény hogy nem az autón múlik, de sokan mondják hogy nem illik a stílusomhoz már, és egy komolyabb autó kellene, hiszen az is sugároz egyfajta magabiztosságot (önfeledt vigyor miközben vezeted :D)
Ha magamnak spórolnék 2-3 évbe biztosan beletelne mire tudnék venni egyet hasonlót.
Szép vagy sem, sokszor irigykedve nézek húszéves srácokra ahogy feszítenek a passatban, audiban, merciben vagy bömösben. Teljesen mindegy hogy az övé vagy sem, meg lehet az is hitelre van, de van.
ilyenkor úgy érzem hogy semmit sem értem még el az életben. Ami bár lehet hogy tényleg így van, de legalább egy álmomat egy jó autót szeretném ha megvalósulna.
Az egyszeri srác is megvette az 1.5 autót hitelre, hogy ne szégyenkezzen a gazdag barátnője előtt.
2008-óta fizeti a hitelt, és még 5 évig.
Az autó eladhatatlan...
27 vagyok.
Ahelyett hogy 1,5 millió hitelt felvettem volna, vettem egy kocsit 400ért (3 éve, akkor volt 17 éves). Nem kellett 3millió hitelt visszafizessek, hanem apránként ráköltöttem kb 1 milliót és most olyan a kocsi hogy egy 10 évvel újabbra sem cserélném le. Minden alkalommal mosolyt csal az arcomra ha ránézek, feldobja napomat ha beülök és megyek valamerre, egyszerűen imádom.
Autóra hitelt felvenni a legrosszabb döntés.
Számolj kicsit.
5 évre elásod magad, egy 1,5milliós kocsira köhögsz ki sokkal több pénzt, mire kifizeted jó ha ér 1milliót és semmivel nem haladtál az életedben. Mondjuk megint lesz egy öreg autód, vehetsz fel hitelt egy újabb autóra, majd fizethetsz 5 évig. Ezt nyomhatod életed végéig, de mindig 10-15 éves kocsid lesz és az életeddel semmit nem haladtál.
Ha nem a banknak "ajándékozod" a pénzed, akkor gyűjthetsz pénzt. Utána már rajtad áll hogy mi a fontos, megforgatod a pénzed vagy kocsit veszel.
Az a baj, hogy ti mind érvelni próbáltok, a kérdező meg ezt pont leszarja. Ő azt akarja hallani, hogy igen, a másfél millás bömöstől ő lesz a jani és majd buknak rá a csajok is.
És marhára nem akar olyanokat hallani, hogy a banknak kétszer annyit fog kiperkálni mint amennyiért az autót megvehetné, és amit emellett még meg tudna spórolni az majd el fog menni a fenntartásra, és öt év múlva lesz egy leharcolt romja, ami négyszer annyiban van mint amennyit az elején ért.
Hagyjátok szépen rá.
---
Kérdező, vegyed meg a bömöst, te leszel a jani.
Veszel a nyakadba 1.5millió hitelt. Sok év múlva majd a tied lesz egy minimum 15éves autó.
Akkor se leszel tőle senki, ahogy a 1.5millios BMWben feszítő srácok se azok, akkor se lesz prémium autód, akkor se fogja a kuytát se érdekelni az évtizedes retked amit majd megint ki akarsz cserélni, megint hitelre, megint ugyan ott tartasz, csak már sok éve hitelt törlesztesz!
megéri?
Magánautóra hitelt soha!
Ha eddig nem jött rá össze a pénz, miből jönne össze a duplája hitelfizetésre???
ezzel minddel tisztában vagyok. többet fizetek vissza stb. meg h nem fog érni annyit az autóm.
leírtam azt is hogy abszolút nem az a cél, hogy itt bármiféle "jani" legyek.
ez pont olyan mint a telefon. senki nem jár már nokia 3310zel, mindenkinek érintős telo van.
szégyenlem a kocsimat ez van. nem vagyok milliomos, sem vezető pozícióban, hogy 10 millás autóm legyen.
Kétlem hogy amit írtam húszévesek saját erőből teremtették össze akár ezt a másfél millát is.
Apa, gondolkozz már reálisan! Kifaszt érdekel, kinek miből mije van? Azt nézd, neked mire telik. És kurwära ne foglalkozz azzal, ki mit szól hozzá.
Ha másoknak akarsz megfelelni ebben a mai világban, már régen rossz.
De úgyis hiába papolunkk neked, te már rég elhatároztad, hogy veszel valami fost, mert attól leszel valaki, úgyhogy hagyjuk az egészet, csinálj amit akarsz.
Azt mondtad hogy 2-3 év mire összejönne másfél millió autóra. Ha hitelt veszel fel akkor meg minimum 5 évig fizeted.
1,5 millióért kapsz kb egy 2003-as Audi A4-est, lenne egy 14 éves autód, a hitelt fizeted 5 évig és lesz egy 19 éves kocsid mire lejár a hitel, szeretnél újat de nincs pénzed mert a hitelt fizetted.
Megéri?
Nekem 16 éves autóm van és én is olyan idős vagyok mint te.
A barátnőmet meg nem zavarta az autóm, pedig ő is szereti az új meg modern dolgokat.
nem döntöttem el.
sajnos nem igazán tudom elfogadni, hogy nekem nem telik még ilyenre sem. és tényleg nem egy 10 millás autóról beszélünk ami elérhetetlen.
ez nagyon nagy hiba, hogy túlságosan adok mások véleményére de mit tudok ez ellen tenni?!
Fogadjam el h nekem még egy sz/*/ros passatom sem lesz az életemben?
Aki meg él a mamhotelba otthon virítja az ájfon 6ot, meg a 530d-t? Valamit valamiért?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!