Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem járnak az emberek...

Miért nem járnak az emberek robogóval, mint más országokban?

Figyelt kérdés

Nyugat európában sokkal több robogóst látok mint itthon. Én is robogót használok autó helyet. A tesco parkolóba több száz autó és szinte csak én járok robogóval oda.

Senkinek nem jönne jól, ha 100km-enként kb 1500ft-ot spórolna a benzinen (havi 15-20eft), évi 40eft biztosítás helyet fizetne 4eft-ot? Nem kéne parkolót vadászni és még fizetni is? Városban előre gurolni a lámpáknál és nem 3ik-4ik alkalomra átmenni a zöld jelzésen stb...

2017. márc. 17. 09:09
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Telen síruhában -30°C-ig bírja, És óvatosabban közlekedem. Vagy nagyon mocsok időben pár napig tömeg közlekedéssel.
2017. márc. 17. 09:45
 12/30 anonim ***** válasza:

Miért nem járnak az emberek biciklivel mint más országokban?

Nyugat európában sokkal több biciklist látok mint itthon. Én is biciklit használok robogó helyett. A tesco parkolóba(n) tucatnyi robogó és szinte csak én járok biciklivel oda.

Senkinek nem jönne jól ha 100km ként spórolna a benzinen ( több mint havi 15-20e Ft ), évi 4e Ft biztosítás helyett fizetnie 0 Ft-ot? Nem kéne parkolót vadászni és még fizetni is? Városban ( ha lenne :) ) bicikliúton közlekedve nem füstölnék tele a levegőt mint a büdös robogósok.

2017. márc. 17. 09:52
 13/30 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, miért nem jársz gyalog, mint a legtöbb afrikai országban? Eladhatnád a robogót, és vehetnél konyhaszekrényt a tescoban.
2017. márc. 17. 09:57
 14/30 anonim ***** válasza:
Télen pedig síruhában mész dolgozni meg mindenhova? Vagy mindig váltásruhát viszel magaddal? Egy normálisabb bevásárlás után hogy viszed haza vele a cuccot? Hogy viszel el akárhova egy családtagot, gyereket, barátot? Hogy mész vele hosszú távra, esetleg nyaralni? A tömegközlekedés nem mindenhol olyan, mint a fővárosban, hogy 5 percenként fel tudsz szállni valamire. Rengeteg dolog van, amire a robogó nem alkalmas. Abban egyetértek, hogy sok embernek megfelelő lenne, legalább tavasztól őszig kiváltana vele az autót rövid távokon. Viszont ha valaki társas házban lakik, akkor meg problémás lehet a tárolása is. Sokkal könnyebb ellopni, mint egy autót, így nem túl célszerű az utcán tartani.
2017. márc. 17. 10:13
 15/30 dirtboy ***** válasza:
100%
síruhában megyek majd dolgozni,meg pont azért dolgozok hogy egy sz aros robogóval közlekedjek,a megtakarított pénzt meg majd felgyújtom a sarokban. véletlen se legyen kényelmesebb az életem csak dolgozunk meg dolgozzunk látszat nélkül.
2017. márc. 17. 10:13
 16/30 Donald J. Trump ***** válasza:

Nyugaton sem mindenhol dívik a két kerék - a németek pl. kifejezetten nagy-autóbolondok, s az a baj, hogy tőlük vettük át a közlekedési kultúrát, így felénk is az egyre nagyobb autó a módi. Nem feltétlen azért, mert praktikus, hanem mert ez a társadalmi elvárás.

Nézd meg Észak-Olaszországot vagy a Mediterrán térséget: az emberek több tíz- meg százezer eurós ingatlanokban laknak, jól keresnek és általában bringát, robogót vagy valami pöttöm méretű kis Fiatot vagy Renaultot vezetnek. Ott is rosszak az utak - sőt, baromi szűkek és helyenként meredekek is, így nekik teljesen logikátlan lenne nagy szedánokat meg SUV-ket vásárolni. De elég csak belegondolni abba, hogy a német prémiumautók konkurenciájának szánt Lancia meg Alfa mindig tartott olyan kicsi autókat a kínálatában, ami a BWM-től, Mercedestől vagy Auditól elképzelhetetlen lett volna. Hogy akkor a robogó és autó közötti tökéletes átmenet Piaggio Aperől már ne is beszéljünk - lassan 70 éve van gyártásban. Különös ebbe egyébként azért is belegondolni, mert a magyar motorkerékpároknak és kisautóknak is egész intenzív történelme van, a Csepel Pannitól kezdve a Puliig.

2017. márc. 17. 10:16
 17/30 anonim ***** válasza:
65%

"Senkinek nem jönne jól, ha 100km-enként kb 1500ft-ot spórolna a benzinen (havi 15-20eft), évi 40eft biztosítás helyet fizetne 4eft-ot? "

Ezek a költségek minimálisak ahhoz képest, hogy az autó mennyivel jobb mindenben a robogónál: az autóban nem ázol szarnak, nem fagysz meg, nem sülsz meg, nem kell beöltözz úgy, mint egy űrhajós, és cipeld magaddal egész nap a sisakot, meg mittoménmit, ha eszedbe jut, hogy kéne otthonra egy tálca ásványviz, nem ütközöl logisztikai problémákba, le tudsz menni a gyerekért a suliba, és még sorolhatnám. Ja, és nem beszélve arról, hogy egy robogó mellé úgyis kell egy autó, tehát fenntartod az autót meg a robogót is, nehogy azt mondd már, hogy ez költséghatékony.

2017. márc. 17. 10:33
 18/30 anonim ***** válasza:
Sokat robogózok, de van amikor kell a kocsi. Régebben nagy autóim voltak, aztán egyszer elgondolkodtam, hogy mire kell nekem 3200 köbcentis 6 hengeres, 5 méteres sedan, mikor legtöbbet városban mászkálok, semmi olyat nem viszek, aminek kéne a hely, és max ketten ülünk benne. Elmentem egy haveromhoz, hogy had menjek már a Ford Fiesta autójával néhány kört. Semmivel nem volt rosszab, sőt, jobb is volt, mert kisebb, rövidebb, és városban nem eszik 14-15 litert. Vettem magamnak szalonban egy 5 ajtós Fiat Bravo-t, és egy 50-es Gilera robogót. Ha nincs eső, szél, hideg, akkor robogózok, máskor ott a Fiat.
2017. márc. 17. 13:30
 19/30 A kérdező kommentje:
Akkor autózatok a munkába, úgy se használja másra a nagy átlag.
2017. márc. 17. 15:06
 20/30 anonim ***** válasza:
Az a szitu, hogy nem mindenkinek az élete csak a munkából áll. Nekem például rugalmas a munkám, napközben is elmegyek ide-oda, távolabbi helyekre is, saját autómmal. Meg akinek fox munkahelye is van: nem jó úgy kezdeni a napot, hogy meg vagy fagyva, vagy meg vagy sülve, mert robogóval mentél a melóba.
2017. márc. 17. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!