Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért viselkedik így az autóm?

Miért viselkedik így az autóm?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy VW Passat B5.5-t. Már az első gyorsításokkor furcsa volt, de mikor egy kereszteződésben akartam kikanyarodni nagy gázzal, akkor szembesültem rendesen a dologgal. A kormányt teljesen eltekertem, de ettől még az autó szinte teljesen egyeneses előrefele ment, mintha nem is akartam volna kanyarodni. Ahogy észrevettem ez csak akkor ilyen súlyos, ha elpörögnek a kerekek, de nagyobb gázra is kicsit alulkormányzott lesz.

Ez normális? Igazából eddig csak hátsó kerék meghajtású autóim voltak, azoknál nem jelentkezett sosem ilyen probléma.

#viselkedés #probléma #alul kormányzás #alul kormányzott
2017. márc. 16. 19:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Szar a kocsid. Nissan gtr-t vegyél. Vagy porschét.
2017. márc. 17. 00:51
 12/17 A kérdező kommentje:

"Teljesen kitekert kormánnyal akarsz gyorsan menni?"

Alapvetően dehogy akarok, ezt csak arra írtam, hogy mikor valamennyire eltekert kormánynál elpörögnek a kerekek és elindul egyenesen az autó, akkor ezen az sem segít ha teljesen eltekerem.

Alacsony fordulaton gyengébbé átírás nem lenne megoldás, attól még ugyanúgy nem tudnék gyorsan kanyarodni vele.

2017. márc. 17. 06:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha sportosan akarsz vezetni, akkor sportos kocsit kell venni. Ez a Passattól nagyon messze van. Mivel tengernyi nyomatékot kéne levinni, az első hajtás nem képes rá. Ha kapar a kerék, nincs tapadás, nyilván nem fog kanyarodni az autó. Vegyél egy hátsó- vagy összkerékhajtású autót, akkor nem lesz ilyen gondod. Passatból 4motion kellett volna, ha így akarsz vezetni.
2017. márc. 17. 06:35
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, másik autó megoldás lenne abban biztos vagyok.

Szerencsére jó áron vettem, így eladásnál ezt az árat biztosan visszakapnám.

Akkor viszont végképp nem értem az embereket. Sokan mondták hogy a vezetési élmény is nagyobb egy ilyen autóban, mint például egy régi Wartburgban. Csak azért mondták, mert elvből elítélik a régi autókat, vagy azért hogy velem csesszenek ki?

2017. márc. 17. 13:16
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek az az élmény, hogy állat módjára induljanak el helyből, kitekert kormánnyal.
2017. márc. 17. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem mindenki akar gyorsan menni meg élvezni a gyors kanyarokat. Meg alapvetően a Passat nem is sportos autó, hanem inkább "prémium meg luxus" kategória.
2017. márc. 17. 19:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Tanulóautóm is első kerekes volt... majd az első autóm is.

Aztán jött a jó öreg hátsókerekes merci megvétele.

Addig úgy voltam vele, hogy vezetni nem rossz de azért nem is egy nagy élvezet...

Na de amikor meglett a hátsókerekes merga na akkor kezdtem el igazán megérteni azokat akik szeretnek vezetni.

És itt nem száguldozásól beszélek hanem szimpla hétköznapi vezetésről.

Számomra összehasonlíthatatlan egy első és egy hátsó kerekes autó vezetési élménye.

Erősebb kanyarban is olyan úttartása van hogy csak na...

Elinduláskor is sokkal jobb a hátsó kerekes.

2017. márc. 18. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!