Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S50 elnyalta a lendkeré...

Simson S50 elnyalta a lendkerék éket. Mitől?

Figyelt kérdés
Most raktam össze a motort, mert már elég rég óta szét volt szedve.
2017. márc. 16. 18:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Annak az éknek csupán azt a feladata, hogy a főtengelyre

csak egyféleképpen lehessen feltenni a lendkereket.

Ekkor a gyujtás jó helyen, beállítható lesz.

A tényleges nyomatékot a lendkerék és a főtengelyvég külső-belső kúpos csatlakozás biztosítja.

Nem rögzült megfelelően a két kúp egymáshoz, el tudott mozdulni (fordulni) és miután ekkor már az éknek (retesznek) kellett tartania, de ezt nem tudja, ezért elnyíródott.

Annak még ék nélkül is kellene működnie, ha megfelelő helyzetben van összerakva, meghúzva.

2017. márc. 16. 18:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Van itthon pluszba egy ék, remélem ez nem fog elnyíródni, majd holnap rakom bele. De az anya is lefordult a lendkerékről, úgyhogy kézzel le tudtam csavarni. Kell az anya alá valamilyen alátét?
2017. márc. 16. 18:30
 3/14 anonim ***** válasza:

az 1-es utalt rá, hogy a te esetedben lehet, hogy a kúp hajszálnyit eltér a lendkerék hüvelyétől, tehát az ék tarja egy darabig a cájgot.

én ezt ipari ragasztóval oldottam meg(ideig-óráig)

2017. márc. 16. 18:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem húztad meg az anyát.
2017. márc. 16. 18:56
 5/14 A kérdező kommentje:

#3-as: Akkor azt gondolod, hogy az ék nem kompatibilis a lendkerékkel?

#4-es: Lehet, hogy igazad van.

Kérdés, kell a lendkerék anya alá alátét? És milyen? Rugós vagy sima?

2017. márc. 16. 19:00
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem volt ráhúzva rendesen az anya. Kell alá rugós alátét.
2017. márc. 16. 19:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Én is rugósra gondoltam. Hogy lehetne jól meghúzni? Próbáltam sokféleképpen, de nem ment. A köv. éket nem fogja eldarálni, ha jól meghúzom?
2017. márc. 16. 19:27
 8/14 anonim ***** válasza:
Rugós alátét kell az anya alá.A főtengelyt ne taknyold össze ragasztóval, mert szopás lesz szétszedni, ha egyszer muszáj lesz!Ezt a kúpot, önzáró kúpnak hívják.Ha bemaródik, akkor nem lesz önzáró többé.Javítása: felrakni hegesztéssel, majd forgácsolással(köszörülés) újra alakítani a kúpot.Ez nem éri meg.Sufni tuning:Vastagon kend be krétával a felületet, és a lendkereket(természetesen az ékkel illesztve) óvatosan tedd a helyére, majd egy cső és kalapács segítségével üsd a helyére.Utánna jöhet az alátét, és az anya.Túl ne húzd az anyát, mert ha megszakad a menet, akkor szopás van.
2017. márc. 16. 20:21
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2017. márc. 16. 20:29
 10/14 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

#3-as: Akkor azt gondolod, hogy az ék nem kompatibilis a lendkerékkel? "

Te valami nehéz felfogású vagy, esetleg el se olvastad amit az első (és a 3.) válaszoló írt?

2017. márc. 16. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!