Törvényszerű, hogy egy kettőstömegű lendkerék 200e km után cserés lesz?
Sziasztok,
Mivel lassan 200e km-hez közeledik az autóm, felmerült bennem a kérdés, hogy törvényszerű-e, hogy egy kettőstömegű lendkerék ennyi futás után cserés legyen. Van arra példa, hogy egy ilyen alkatrész többet bírt, mint 180-200e km?
Semmi köze a kilóméterhez, akik kitalálták ezt, hogy a lendkerék, turbó, befecskendezők, stb kilóméter függvényében romlanak el, azok nem sokat értenek az autókhoz.
Teljes mértékben használatfüggő a dolog. Főleg a lendkeréknél: ugye vannak olyan sofőrök, akik előszeretettel dicsekszenek, hogy a dízellel soha nem kell gázt adjanak elinduláskor. Na a legnagyobb lépést meg is teszik ezzel a lendkerék mihamarabbi kinyírásához. A másik, hogy van, aki falábú, és állandóan rángat az autó, mikor vált. Na ennek is a lendkerék issza meg a levét, tulajdonképpen a rezgések kiküszöbölésére van ez az alkatrész. Úgyhogy nem lehet ezt megmondani semmilyen mértékben.
Én adtam el egy 420 ezer km-es Audi A4-est, semmilyen jel nem utalt arra, hogy a lendkerék cserélve lett volna. 320 ezerrel vettem, azelőtt tudom hogy cseréltek kuplungot benne, de lendkereket nem. Én sem cseréltem semmit benne. Szinte biztos, hogy a gyári volt még benne eladáskor is...
Köszi a válaszokat!
Jelenleg 188e km van az autómban, 2 éve lett Ausztriából behozva, és a szervizkönyv szerint ennyi a reális óraállás. De hát tudjuk, hogy az nem bizonyít semmit.
Gázadás nélkül szerencsére nem tudok elindulni, mert lefullad. :) Nincs semmi baja, gyárilag ilyen, elvileg. 2-3 ismerősöm vezette eddig, mindenki fulladással indított. Még a szerelőm is. Anno mikor megvettem, nekem is fura volt, hogy hiába dízel, mégis kell neki egy kis gázadás. De ezek szerint nem hátrány. :)
Ha hosszabb úton használom, akkor általában a 8-as úton közlekedem, ott nem nagyon kell megállni, váltogatni. Ha melóhelyre megyek, akkor van 2 lámpa, és már kint is vagyok a városból, onnan megint csak külterület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!