Mazda RX-8-ba Otto-motor?
Mennyire költséges nagyságrendileg egy RX8-ba Otto motor beszerelése?
Háttér: Nagyon szimpatikusak az RX8-ak, gyönyörű a formatervezése. Amikor lesz lehetőségem, lehet vennék egyet. Elsősorban hobbinak és driftelésre, de úgy tudom rövid életű a Wankel benne, így ha egy rossz példányt fognék ki, ami előbb utóbb megadná magát, és nem lenne tartalék motor hozzá, akkor akár kivonnám a forgalomból és egy Otto motorral használnám hobbiból driftelésre. Ennek mekkora az anyagköltsége nagyságrendileg, megoldható-e ésszerű kereteken belül? Édesapám autószerelő, úgyhogy a munkadíjat nem kell figyelembe venni.
Köszi előre is a válaszokat!
Külföldről csak akkor vennék ha egy megbízható és hozzáértő barátod mindent lerendez. Tréleren hazaküldeni egy kocsit 100-150ezer ft. Ha te utazol ki (kirepülsz majd hazavezeted), akkor számolhatsz akár 200zal is és akkor még nem robbant le a kétes előéletű autód. Igazából már nem is spórolsz rajta. Arról ne is beszéljünk hogy meglátsz egy pöpec hirdetést, kijössz és pofára esel hogy egy hulladék volt lefényképezve. Benne van a pakliban...
Viszont szerintem te még mindig be vagy állva, vagy végérvényesen elszívtad az agyad. 1 millióból te mit akarsz? LOL! Megvenni egy RX8-at és átépíteni vagy csak a motorját gatyába rázni? Azt azért tisztázzuk hogy milyen pénznemről van szó? Forint, Euro, USD, Font?
Driftelni akarsz pályán. Mit izgulsz hogy milyen kasztni van az autón ha odacsapod a falnak? Miért olyannal akarsz driftelni amit a profik nem használnak? Nem véletlen...
Van most Pécsen egy eladó 300zx szivóbenyás Nissan. 750 pénz, kasztni foglalkozós (neked pont jó), motor nagyon jó. Kicsit megpiszkálja a fater és lehet vele csapatni.
Nincs egy hónapja hogy eladtak 250-ért (ha nem alkudtak belőle...) egy elöl törött 200sx-et 2 donor kasztnival. Nem volt meg minden az összerakáshoz, de neked se lámpa se semmi nem kell a drifthez csak motor, váltó, 4 kerék. 250 pénz + legrosszabb esetben íbéjről veszel egy motort (sr20det ami belejár 500ezer kompletten) és van egy driftautód egy rakat pótalkatrésszel.
Bohóc vagy fiam, bohóc vagy
Nem tudom hol nem tudtad követni, de mindegy is, részemről lezártam a témát, remélem másnak is hasznos lesz.
"Bohóc"? Nem ismersz, felelőtlen kijelentés. Csak azt tanácsolom, barátságosabb legyél, valószínűleg a magánéleted is meghálálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!