Egy autóversenyző mennyivel tud jobban vezetni mint egy rutinos/átlagos sofőr?
Neked és nekem egyértelmű, de van olyan, aki ezt megkérdőjelezi.
(bizonyára önmagából indul ki) :/
A driftet nem nagyon venném ide. Először is egy drift futam,max. 10 perc, míg egy F1 verseny, közel 2 óra. Vagy pl. a drift talaja állandó és átlátható (lásd egy reptéri betoplacc) szemben egy 15-20km-es rally gyorsaságival ami átmegy tökön-dinnyén keresztül.
És ha más a tempó, más a talaj, más a táv, stb. akkor hogyan tudod összehasonlítani? Sehogy.
Különben éppen a rallyról mondják, hogy az örök improvizálás sportja. Ahhoz pedig tényleg egyik fontos tényező a jó reflex.
Sosem állítottam, hogy "jártas" vagyok ebben a témában, csupán úgy gondolom az elmúlt néhány évtized alatt ragadt rám valami az autósport terén.
A vezetést kivéve, a rallysport valamennyi oldalát végigpróbáltam.
@ veterán vas: a 28-ra küldött válaszodra csak annyit, hogy írtam: profi gépkezelők. Egy jó versenyző mindig tudja, mi az a határ, ahol az autója a leggyorsabb de még irányítható. nos a közúti közlekedésben általában erre nincs szükség; a szabályok nem a borotvaélen táncolásra vannak kihegyezve...
Személyesen ismerek olyan embert, aki kerékpározásban (outi) országos bajnok, viszont a mindennapi közlekedés nem megy neki. És nem a járműkezelési technikával vannak problémái...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!