Egy autóversenyző mennyivel tud jobban vezetni mint egy rutinos/átlagos sofőr?
Nyilván az auót készségszintrn uralja, jók a reflexei, nem esik pánikba ha megcsúszik az autó.
De a forgalom átlátása egy ettől teljesen független dolog.
Van jó néhány dolog amiben rutinosabbak, de nem biztos, hogy tehetségesebbek.
A tehetség szó ugye eléggé félreértett meghatározás.
Sokan azt hiszik, hogy az egy veleszületett dolog, mint egy hajszín, vagy egy betegség.
Fogalmazzunk, úgy, hogy valaki fogékonyabb valamire, és ha foglalkozik az adott dologgal, akkor jobb eredményeket ér el az átlagnál.
(mint pl. a matek, ott sem születik senki zseninek, nem lesz okosabb, ha a szülők matematikusok, de kiskorától fogva ha megszerettetik vele, és neki is tetszik, akkor a korosztályában sokkal jobb eredményeket ér el, mint egy átlag ember)
Ahogy valaki fentebb részletezte a tehetség, és a pénz kapcsolatát, az úgy ahogy van tökéletes.
Csak sajnos sosem fog kiderülni, hogy egy "földi halandó" mit tudna.
Röviden:
Egy autóversenyző jobban tud vezetni a versenypályán, hisz évek óta naponta órákat gyakorol, míg Te, Én X vagy Y, talán sosem ment ilyen helyen.
Rutinos ott, és egy olyan autóval.
Nem tudom, hogy mi a foglalkozásod, de gondolj bele, hogy amit tudsz, azt nem 1 nap alatt tanultad meg, és ha azzal a tudással átlagos emberekkel akarnál versenyezni, akkor nyilván kiemelkednék közülük.
Igen, szerintem is valahogy így működik az egész, számít, hogy ők azt csinálják állandóan, akarva akaratlanul is jobbak lesznek mint egy átlag ember.
Egyébként még semmivel sem foglalkozok mivel 19 éves egyetemista vagyok.
Valószínű messze jobbak a reflexeik az átlagemberénél. Biztosan hamarabb reagálnak egyes változásokra.
Elképzelhető viszont, hogy bizonyos forgalmi helyzetekben alulmaradnának egy - egy helyzetben egy sok évtizede vezető emberrel szemben, hiszen ezek a versenyzők többségükben nagyon fiatalok, nagyon sok km nem lehet mögöttük.
Viszont a forgalmi rutintalanságukat messze kompenzálná a sokkal jobb reflex. Gyorsan tudnak alkalmazkodni dolgokhoz, ha kellene egy Trabanttal is, kis gyakorlás után, a technikai adottságok határain belül, tudnának gyorsan haladni. Egyszóval ne áltassuk magunkat, ezek nagyon jó képességű emberek. Pl. Senna - ról olvastam, hogy ha kellett, iszonyú gyorsan és ugyanakkor biztonságosan tudott vezetni közúton is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!