Miért kerül manapság 200 ezerbe a jogosítvány megszerzése?
"Régen... volt MHSZ.. a benzin ára meg lehet százada volt a mostaninak"
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az MHSZ-ből nem sok nő, kapta puszira a jogsit.
Csak a pasik kapták halomra, meg ugye picit még ott maradtak, aztán a többi kategória is az ölükbe esett.
A mostani 60-70-es korosztály pont így lett """""gépjármű oktató""""", mert még egy B-s jogsival is felvettek bárkit, hogy kicsivel később a többi kategóriát is "taníthassák".
Sok-sok semmi végzettséggel rendelkező pasi így nem lett munkanélküli meg hajléktalan, mert az ölükbe esett egy ingyen lehetőség.
Bocsánat, hogy eltértem a tárgytól.
Nem kerülne ennyibe.
Óránként én a sok köbcentis kocsimmal, a városban kb. 1000 forintot költök.
Egy oktatási óra 50 perc.
Sok benne a megállás, a beszéd, stb.
Aki írta, hogy a kocsi kopik, meg minden, ahhoz csak annyit szólnék, hogy ezzel jár az egész!
Nyilván aki saját kocsival akar oktatni, az ezt bele kalkulálja.
A pizzafutár sem fog sokkal többet elkérni egy pizzáért, mert az ő robogója/motorja/autója közben kopik.
Hmmm.
Nem tudom Papád hol és mikor szerzett jogosítványt, de arra biztosan emlékszem, hogy a Kedvesem 92-ben vizsgázott 20ezerért.
Elsőre átment, mindenféle felár, és pótóra nélkül, úgy hogy az általad említett 3ezret kicsit megkérdőjelezem.
Egyre nagyobb rá a kereslet, ez ilyen egyszerű. 50 éve azért nem mindenki járt autóval, és 3 ezer forint akkor nagy pénz volt.
De azért ne felejtsük el, hogy az infláció is közrejátszik. 3 ezer forint akkoriban annyit ért, mint ma pl. 100 ezer forint. Hasonlítgatni ezért nem érdemes őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!