Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért villogtat?

Miért villogtat?

Figyelt kérdés
Alap szituáció: Megyünk az autópályán a belső sávban, utolérünk egy előző kocsisort. Halad a sor 120km/h-val. Előttünk kocsi sor mellettünk kocsi/kamion sor. Jön az Audis kolléga és el kezd villogtatni, hogy menjünk féére. Kérdem én, az ilyen mit vár? A szallag korlátra vagy a kamion alá menjek be, mert ő jön? (egyébként mindegy milyen márkát írok csak tegnap épp egy audi csinálta ezt) Mi értelme van ennek? Aki ilyeneket csinál az árulja már el nekem legyen oly nedves.

2017. márc. 6. 10:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos itthon meg van ölve a közlekedési kultúra, osztrákban a 2sávos pályán jobban lehet haladni, mint sokszor itthon a 3sávoson.
2017. márc. 6. 16:50
 22/28 anonim ***** válasza:
Kisebbségi komplexus. Azt hiszi, csak Ő van az úton és csak az ő kocsija megy. Abba bele se gondol, hogy valami miatt nem halad a sor. Ez hidegen hagyja. De ha halad is a sor, 170-180-al simán elhúznak és villogatnak, mintha rájuk nem vonatkozna a sebességhatár. Többi autós nem azért megy annyival, mert többel nem tudna. De ugye a különbség annyi, hogy valaki lazán ki tudja a bírságot fizetni, valaki nem.
2017. márc. 6. 18:15
 23/28 anonim ***** válasza:
A ablakmosó folyadék még elmegy, de a fékezgetés azért durva, az nem játék. Egy pillanatra nem figyel, főleg, ha nem tartja a féktávot, és már ott a baj. A ködlámpa határeset, de az is vakíthat. (Mondjuk a reflektor is.)
2017. márc. 6. 18:24
 24/28 anonim ***** válasza:

ha fékezni nem is fékez az ember, csak ahogy itt írták korábban, lámpavillanásik hozzáérni a fékhez az azért biztonságosabb. rendesen lassítani ekkora tempónál már kb. pont annyi ész kell, mint villogtatni. aztán ha belédjön, bizonygasd, hogy szükséges volt a fékezés, és csak neki nem volt meg a követési távolság.

múltkor nekem volt hasonló, bár az városban 50-el, mégis majdnem megvolt a gáz.

indiánasszony jött mögöttem 3-as bmwvel, szerintem kevesebb, mint 1 méterre jó hosszan. zebrához értem, volt gyalogos, én pedig elkezdtem lassítani, közben figyeltem a tükörben az arcát meg a reakcióját...beszart rendesen, satufék :D

céges autóval voltam, agyonbiztosítva, ebben a szituációban ha belém jön, fizethet, az se baj, ha megsérül, az ilyen megérdemli, na de az biztos, hogy mégsem próbálkozok én ilyesmivel legközelebb, inkább időben rányomok a fékre, hogy világítson a féklámpa, az is bőven elég figyelmeztetés.

2017. márc. 6. 21:49
 25/28 anonim ***** válasza:
59%
Hát lehet, hogy én leszek az ellenpélda, de én se értem, hogy miért nem lehet arra az 1-2 percre legalább 130-ra gyorsítani, még előzi a kamiont. Értem én, hogy tömött kocsisor oké, ez más tészta, de amikor kirántja az ember elé 120-al, mikor jössz mögötte 140-el, kérdem én miért?? Én sem húzok be a 200-al jövő Audi, BMW, Ferrari akármi elé, max. ha látom, hogy lassan közeledik a tükörben, ergo nem jön gyorsabban 150-160-nál, na akkor odalépek neki én is 160-ig a kamion előzéséhez, hogy ne tartsam fel.
2017. márc. 6. 23:46
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyeseknek nehéz a felfogása.

Továbbra is erről a helyzetről van szó:

"Előttünk kocsi sor mellettünk kocsi/kamion sor."

2017. márc. 6. 23:55
 27/28 anonim ***** válasza:
89%

"Továbbra is erről a helyzetről van szó:

"Előttünk kocsi sor mellettünk kocsi/kamion sor." "

Ha felgyorsítana addig 110-ről mondjuk 130-ra akkor nem alakulnának ki ekkora sorok. Nem hiába van a kamionnal előzni tilos,majdnem ugyanaz csak az durvább eset.

2017. márc. 7. 13:19
 28/28 anonim ***** válasza:
Néha én is szoktam villogni kisteherrel, de csak akkor, ha éppen kihasít elém egy autó, és nekem elkell vennem a gázt. Nem azért mert türelmetlen vagyok, hanem azért, mert ha kiesek a lendületből, akkor a kocsi nehezen tér magához akkora súllyal amit viszek (3,5 tonnás nehéz póttal), és elkezd lassulni, hiába állok a gázra, nem úgy van, mint egy személyautónál. Ilyenkor kicsit villogok, hogy lépjen a gázra Ő is, de ez ritka eset, ha nem éppen emelkedő előtt történik, akkor nem villogok, mert síkúton nincs akkora gond a lendülettel. Amúgy nyugaton ezt a kisteher villog jelzést értik az autósok, és gázra lépnek, idehaza nem jellemző. Mögöttem szoktak villogni, na ők nem azért villognak, mint amiért én.
2017. márc. 20. 17:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!