Nyáron járhatok-e téli gumival?
Erre a perkálós dologra dobnál valami forrást is, ami alátámasztja? Léécciii, én lusta vagyok keresni :D
"Járhatsz, maximum hamarabb elkopik a téli gumid, és többet fogyaszt az autód."
Asszem egy másik kérdésnél korábban már leírtam, nekem az egyik ilyen rohangálós "retteneten" télen - nyáron téli van. Már több, mint 60 000km van benne, de még mindig van legalább 5,5mm mintája. Ilyen egy tonna körüli autóknál nem lesz akkora extra kopás nyáron, mint egy 1,5-2 tonnás autónál.
"Olyan nincs, hogy valakit megbüntessenek amiatt, mert télivel megy nyáron, ugyanis semmilyen szabály nincs erre."
Van ilyen. Jogszabály nincs rá, de egy ütközéskor, télen ezt is figyelembe veszik a féktávok miatt. Hóban pedig a nyári gumival rendelkezők 90%-a lesz a "hunyó".
"Ilyen egy tonna körüli autóknál nem lesz akkora extra kopás nyáron, mint egy 1,5-2 tonnás autónál."
Nyilván súlytól is függ. Kis autókon annyira nem látványos a kopás, mint egy 2 tonnás kocsin. Ettől függetlenül 2 felni kell, és saját magad is meg tudod csinálni a szerelést. Emiatt nem kell gumishoz menni.
Járhatsz vele, ha keveset autózol és csak egy szett gumira telik akkor pedig pont, hogy sokkal jobb télivel járni.
Az igaz, hogy ha baleset van akkor figyelembe veszik a gumikat is és a biztosító is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!