Milyen márkájú téli és nyári gumiabroncsot érdemes venni?
Hali!
Nekem a nyári gumi annyira nem fontos,így oda általában Pirelli/Bridgestone-t szoktam vásárolni! (Mostani,amit beszereztem jó áron: PIRELLI P ZERO,17-es méret.)
És nálam a téli fontosabb,mivel Skandináv országban élek,így 2 évente cserélem! Általában tesztek (ADAC) alapján vásárolok,de nem mindig!Két márka szokott itt szóba jönni: Michelin és Dunlop. (A mostaniak: Michelin Alpin 5,16-os felniken.)
Eddig megvoltam elégedve mindig ezekkel! *kopp-kopp*
Pénz kérdése.
Ne hidd, hogy akkora nagy különbség van.
Nézzük a mostani időt.
Amikor leesik pár cm hó, egy sima márkátlan gumi is megállja a helyét.
Ha van némi ónos eső, és/vagy az másnapra le is fagy, és olyan helyen jársz ahol nem takarítják az úttestet, akkor lehet kerekenként 1 millió forintos gumid is, de a jég az jég, és nem fogod tudni megfogni, ha csúszni kezd.
Alapvetően igaz, hogy tök mindegy a gumi ha hülye a sofőr.
Nekem nyári gumik voltak fent, semmi gond nem volt velük amíg csak hideg volt. Leesett a hó meg beállt a fagy úgy már azért friss hóban nagyon szarul ment.
Felraktam a téli gumikat. Igazából annyi a különbség, hogy nem bőg a motor annyira a friss hóban, mert jobb a tapadás, meg az abs sem kapcsol be annyiszor.
De éppenséggel aki csak városban napi 20-25 perceket jár annak óvatosan vezetve a nyári is jó lehet.
Haaaat kinek mi valt be
Nekem szemely szerint nyarigumi Yokohama advan sport 225 45 r17 teli Michelin alpin 205 55 r16 :D Masik kocsin teli 185 65 r15 Fulda crystal ,nyari 185 65 r15 toyo proxes
Hát én kb csak a jelnlegi gumijaimról tudok nyilatkozni
Tehát:
a nyári 285/25/Zr21 Dunlop meglepően jó csendes is tapad is a dizáj is jó rajta csak elég drágák
a téli pedig 255/35/Zr19 Kumho, ezek is jók legfőképpen a dizjájn tetszik ebből is, könnyűek, a hóban jól tapadnak pedig elég havas/jegesek az utak errefelé
Nekem ezek vannak, nincs velük bajom:
Nyári: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, 225/45R17, tavaly tavasszal vettem.
Téli: Michelin Alpin A4, 195/65R15, 2012 decemberében vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!