Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 15 éve nem vezettem autót,...

15 éve nem vezettem autót, most szeretném elkezdeni. Oktatóval vagy inkább ismerőssel lenne célszerűbb?

Figyelt kérdés
Megszereztem 15 éve a jogosítványt, (ami azóta lejárt, most hosszabbítom) de nem vezettem, mondhatni egy km-ert sem. Hogy miért nem, annak több oka van, legfőképpen, hogy nem volt autónk... A vizsga megszerzése viszont kötelező volt az akkori iskolába, ahová jártam. Mostanra gyermekem született, férjem éjt nappallá téve vezet. Semmi rutinnal nem rendelkezem. Nem tudom, hogy ilyen sok évnyi kihagyás után forduljak e esetleg oktatóhoz, vagy a férjemre hagyatkozzak? Mit tanácsolnátok?
2017. márc. 2. 09:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kis forgalmú helyen próbálj gyakorloni a férjeddel. Ha nagyon nem megy, akkor fordulnék oktatóhoz akár. De szerintem olyan nagyon nem lehet elfelejteni és belejösz hamar.
2017. márc. 2. 09:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogyha az alap dolgokat tudod, akkor megpróbálhatsz a férjeddel egy elhagyatott, forgalomtól-mentes területen vezetni. Kicsit nehezebben fogsz visszarázódni, és kell egy kis idő, ameddig megszokod az autót, de légy bátor. Ha nem megy, akkor fordulhatsz oktatóhoz.
2017. márc. 2. 09:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha egy betűt sem változott volna a KRESZ, abból is sokat felejthettél, de már több dolog nem ugyanaz, s pár dolog nem hagyható figyelmen kívül. Azt is fel kellene újítani.

A rutinos vezető nem feltétlenül jó vezető, s a jó és rutinos vezető sem biztos, hogy menet közben jól tud segíteni.

Igaz, oktatók között is vannak nagy nullák, mégis inkább oktatóra szavaznék.

2017. márc. 2. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Amit nem tud az ember azt nem is tudja elfelejteni.

De még akkor ki se alakult semmi féle gyakorlat, rutin. Úgy szinte előlről kell kezdened. Szerintem is egy oktatót keress meg.

2017. márc. 2. 09:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is oktató. És példás a hozzáállásod, sokan inkább beülnek azt mennek mindenféle rutin nélkül ilyen esetben.
2017. márc. 2. 09:49
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! igen, én is az oktató mellett voksolnék, tényleg semmi rutin, hosszú évek kihagyása, félnék beülni az autóba. Nekem sem lenne jó és mások is közlekednek az utakon. Ilyenkor ez hogyan működik, jelzem egy oktatónak, hogy van jogsim, de nem tudok vezetni, kezdjünk mindent előlről? Kicsit kínos a helyzet, de én is úgy gondolom, hogy szükségem van szakember segítségére :)!
2017. márc. 2. 10:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmi kínos dolog nincs benne, felhívsz egy autóiskolát, hogy van jogosítványod, de vennél vezetési órákat. Egy normális iskola odairányít egy oktatóhoz, és már vezettek is hamarosan. :)

BP-n azért eléggé necces, mert ritkán fogsz kapni időpontot, eléggé bevannak táblázva, de vidéken hamar tudsz haladni a dologgal. Sok sikert! :)

2017. márc. 2. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha az anyagi helyzeted engedi akkor menj oktatóhoz nyílván.Ha nem engedi akkor szerintem csak nézzetek ki egy üres helyet ahol tudtok kicsit gyakorolni.Kérdés hogy mennyire van érzéked a vezetésre.Szerintem ezt eldönteni magadnak kellene....van aki sok vezetés után sem az igazi és van aki egyből tudja hogy mit kell csinálni.
2017. márc. 2. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!