Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak egy igazi olaszt...

Palilaci kérdése:

Első autónak egy igazi olaszt vagy VW konszernt?

Figyelt kérdés

Mindig is szerettem tömegközlekedéssel utazni, főleg ha nagyobb távolságra volt az adott cél. Eddig. Már nem tartom annyira funnak az egészet, szinte megutáltam és cikinek érzem ha mondjuk busszal megyek ki egy csajhoz. Igaz még tanulok, de mellette tudok dolgozni így fent tudnék tartani egy autót.

Nemsokára meglesz a jogsi is (28.án vizsgázok) és addigra érdemes lenne leragadni egy konkrét típusnál. Kocsira 500.000+papírok+100.000 szánnék ha hirtelen költeni kell rá az elkövetkező 2-3 hónapban.

2 befutó lett nálam:

Alfa Romeo 156 (lehetőleg 1.9 JTD)

Gyönyörű, kényelmes, stílusos, igazi egyéniség és megfizethető. Amióta megláttam beleestem. De a népíteleteket végigbújva eléggé elszomorodtam, mert aki nem húzza le annak is szar de van pénze, aki pedig lehúzza annak is, de ő inkább eladja. Igazából az zavar a legjobban, hogy most komolyan ilyen lenne, hogy kicserélnek benne mindent, de mire a végére érnek kezdhetik előröl mert pár hónapon belül megint szar? Ennyire megbízhatatlan az autó? Ok, hogy minden kocsira költeni kell, de ez akkorse normális, márpedig az alfások ezzel védekeznek.

Škoda Octavia I (itt 1.6osok vannak dögivel, dízelt jobban csipázom de azok széthajtottak szerintem)

Praktikus, autó kinézete van, megbízható, olcsóbb (?). Ugyanakkor szürke, full hétköznapi szóval arra van, hogy elmenj vele Aból Bbe, nem ad semmi pluszt, nem mosolyogsz amikor meglátod a parkolóban.

Ennél is végignyálaztam néhány oldalt, de konkrét hibáról (max a belső tér minősége, szélzaj, elülső stabilizátorok) nem írtak. Na ebben is az alfához képest unalmas :D

Kérdésem tehát az, hogy melyik autó érné meg nekem jobban. Tudom, hogy én döntök de jó lenne mások véleményét is látni, mondjuk akinek egyik-másik esetleg mindkét típusról van személyes tapasztalata (nem a haveré vagy annak unokatestvérének a szomszédjának ismerőséjé). Az sem baj, ha esetleg egy rutinos nepper tévedne ide és megosztana pár trükköt:D

Vegyél f astrat, suzukit, ladát, 3as golfot az ilyenek kíméljenek. Azért írtam konkrét 2 típust mert e kettő között választok.

2017. febr. 19. 10:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Egy alap kérdés merült fel bennem, az 1.9jtd-t megvennéd, de az 1.9tdi-t nem WTF?, honnan tudod, hogy az alfa nincs széthajtva? Ugyan úgy 20éves autó. Szerintem gyűjts még hozzá olyan 650-700e-ig és akkor egy 1.9tdi octávia jobb választás mint az 1.6benzin.

Az alfákban nem vagyok annyira otthon, de azt sokszor hallom hogy futóműre sokat el lehet költeni, meg mindenféle elektronikai hibákra.

2017. febr. 19. 16:20
 12/23 anonim ***** válasza:

énis ugyan ebben a helyzetben voltam 18 évesen, akkor az egyszerű német mellett döntöttem (1.4 Polo 60 ló)

azóta eltelt 3 év, még mindig megvan de unalmas, gyenge, igaz nagyon megbízható

azóta dolgozni is elkezdtem már és havi 200-ból inkább költögetnék egy Alfára, ami belülről is gyonyörű, izgalmas, viszonylag ritkább autó, mint egy szürke kisegérben minden nap

2017. febr. 19. 17:50
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
Alfát tartani nagyon egyoldalú szerelem. Költhetsz rá akármennyit, kényeztetheted akárhogy, kedveskedhetsz neki bármivel, a lelkedet is kiteheted neki, akkor sem fog viszontszeretni. De mégcsak meghálálni sem fogja a gondoskodásodat. Mindig kitalál valamit, amivel alád tud tenni, és hamar lehervad a mosoly az arcodról, amikor a 2000 km-rel korábban cserélt futómű megint megadja magát.
2017. febr. 20. 14:19
 14/23 JulesTS ***** válasza:

156-os Alfám van (1.8TS), két haveromnak van Octavia-ja (1.6 benzin és 1.9TDI).

Röviden: vegyél Octavia-t.

Kicsit hosszabban:

500eFt-ért nem fogsz olyan 156-ost kapni aminek nincs ki a bele. Német, Osztrák behozott példányok el vannak rohadva (nem bírják az ottani sózást). Karbantartásra érzékenyek, ha nem gazdája van csak használója, akkor nem bírja a kiképzést. Én 550eFt-ért vettem olyat aminek a kasznija jó állapotú volt, de futómű, motor le volt gatyásodva. 750 volt a keret (amit szép lassan ki is használtam), de inkább vettem egy olcsóbbat amit én hozok rendbe, mint egy drágábbat ami jónak tűnik, de vannak benne ismeretlen előéletű dolgok. Szép lassan megcsináltam rajta mindent (250eFt, csak az alkatrész volt) és most van egy megbízható és szép járművem amiben élvezet utazni. Visszatérő hiba csak termosztát volt (rosszal vettem az autót, az új márkás német gyártmány 1 évig bírta). Futómű nehezen viseli a kátyús utakat. A legolcsóbb első lengőkar készletet vettem, 2 évesen 40ekm még jó, de nem tudom meddig. Ez a készlet kb. 40eFt volt. A tartós megoldásnak (gyári minőség) a lengőkar darabja 40eFt, amit kevesen vállalnak be (ezért is panaszkodnak a futóműre)... Elektronikai hibája nincs. JTD-k tényleg jók, legalább annyira mint a TDI-k, de nem az 500eFt-os járművek közül kell választani.

Haverjaim Octavia-ján csak olaj, szűrő és vezérlés csere volt. Teljesen unalmas autók minden szempontból. Mondjuk ezek az Octavia-k sem az 500eFt-os sávból valók.

Hogy melyiket válaszd? Nem tudom, de én még gyűjtenék hozzá (ha Octavia-t akkor még vagy 200eFt-ot, ha 156-ost, akkor még többet).

2017. febr. 20. 14:43
 15/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszodat utolsó!
2017. febr. 20. 16:08
 16/23 veterán vas ***** válasza:

Nem akarlak befolyásolni, de miután még nincs jogosítványod, leginkább egy olyan márkában gondolkodj, amelyik nem túl kényes, azaz megbocsájtja a kezdő vezető baklövéseit. ;)

Na ez legkevésbé jellemző az alfákra.

Az is segíthet a döntésben, ha összehasonlítod a két márka alkatrészeinek az árait, illetve a beszerzési lehetőségeit.

2017. febr. 20. 16:42
 17/23 anonim ***** válasza:
52%

500 000-ért normális autót nem veszel, főleg nem Alfa-t. Alapból a 156-os 1.9jtd-vel motorikusan nincs gond, elektronikusan produkál dolgokat, de nem vészes annyira, futómű meg nem díjazza a magyar utakat. Idehaza az Alfa story annyiból áll, hogy a magyar paraszt megveszi a nyugatról behozott, ott már széthajtott példányt olcsón, abban a hitben, hogy jót vett, aztán ő is csak hajtja, de lóvé nincs fenntartásra, majd mikor költeni kell, akkor vakarózik és tovább ad rajta, amit egy másik jobbágy megvesz és így tovább... Ha megkérdezel egy osztrákot, vagy németet, na ők máshogy látják az Alfat, és nem járják le, mivel tudják ésszel használni, van rá lóvé fenntartani.

Én munkához használom az Alfat, ha olyan szar lenne, mint ahogy a magyar jobbágy bemutatja, akkor már rég márkát váltottam volna, de nincs gond vele, nem eszi le a gatyát rólam, nem ülök vele szervízbe hetente vele. Az hogy egyik másik ember gyökér az Alfahoz, attól még nem rossz autó.

Ha ennyi pénzed van, akkor a skoda legyen.

2017. febr. 21. 20:30
 18/23 anonim ***** válasza:

Kolléga 156 alfájában 25.000 kilométernél beszart a motor.

Másik kolléga 1.4 TSI 5 éves korában fosta össze magát. Motorcsere. + mondták neki, ha már hozzányúlnak akkor cserélik a kuplungot is kettőstömegűvel. Ezeknél a javításoknál a te 5 kilodért, a portás köszönne és mondaná vidd a szarodat máshová. Nekem is volt prémium autóm. Francia. 5 kiloból kb kiött az évi javítási költség. Ennyi pénzből vegyél biciglit + 1 fagyit. Autóbból egy nagykorú suzukit. Az kis szerencsével meg lesz jövőre is.

2017. márc. 1. 20:59
 19/23 anonim ***** válasza:
kérdező, én, mint régi alfa fan monmdom, hogy ennyiért semmilyen Alfát ne próbálj meg venni. Amúgy a JTS motorok nem jók, olvass utána. Ha olasz, nézz Fiatot, azt már kapsz szépet és használhatót ennyiért. Nem fog rámenni a gatyád, hidd el, minden kapható hozzá, nagyon jó áron. Ha az olasz vonal nem érdekel ennyire, akkor Suzukizz, de ne 500-ból, elég lesz rá 350-400 is. Marad pénzed tankolni:)
2017. jún. 26. 10:59
 20/23 anonim ***** válasza:

"02-19 10:41"

Alfáknál inkább elektronikus bajok szoktak lenni, ahhoz meg szakember kell, inkább arra érdemes félretenni.

2017. jún. 26. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!