Első autónak egy igazi olaszt vagy VW konszernt?
Mindig is szerettem tömegközlekedéssel utazni, főleg ha nagyobb távolságra volt az adott cél. Eddig. Már nem tartom annyira funnak az egészet, szinte megutáltam és cikinek érzem ha mondjuk busszal megyek ki egy csajhoz. Igaz még tanulok, de mellette tudok dolgozni így fent tudnék tartani egy autót.
Nemsokára meglesz a jogsi is (28.án vizsgázok) és addigra érdemes lenne leragadni egy konkrét típusnál. Kocsira 500.000+papírok+100.000 szánnék ha hirtelen költeni kell rá az elkövetkező 2-3 hónapban.
2 befutó lett nálam:
Alfa Romeo 156 (lehetőleg 1.9 JTD)
Gyönyörű, kényelmes, stílusos, igazi egyéniség és megfizethető. Amióta megláttam beleestem. De a népíteleteket végigbújva eléggé elszomorodtam, mert aki nem húzza le annak is szar de van pénze, aki pedig lehúzza annak is, de ő inkább eladja. Igazából az zavar a legjobban, hogy most komolyan ilyen lenne, hogy kicserélnek benne mindent, de mire a végére érnek kezdhetik előröl mert pár hónapon belül megint szar? Ennyire megbízhatatlan az autó? Ok, hogy minden kocsira költeni kell, de ez akkorse normális, márpedig az alfások ezzel védekeznek.
Škoda Octavia I (itt 1.6osok vannak dögivel, dízelt jobban csipázom de azok széthajtottak szerintem)
Praktikus, autó kinézete van, megbízható, olcsóbb (?). Ugyanakkor szürke, full hétköznapi szóval arra van, hogy elmenj vele Aból Bbe, nem ad semmi pluszt, nem mosolyogsz amikor meglátod a parkolóban.
Ennél is végignyálaztam néhány oldalt, de konkrét hibáról (max a belső tér minősége, szélzaj, elülső stabilizátorok) nem írtak. Na ebben is az alfához képest unalmas :D
Kérdésem tehát az, hogy melyik autó érné meg nekem jobban. Tudom, hogy én döntök de jó lenne mások véleményét is látni, mondjuk akinek egyik-másik esetleg mindkét típusról van személyes tapasztalata (nem a haveré vagy annak unokatestvérének a szomszédjának ismerőséjé). Az sem baj, ha esetleg egy rutinos nepper tévedne ide és megosztana pár trükköt:D
Vegyél f astrat, suzukit, ladát, 3as golfot az ilyenek kíméljenek. Azért írtam konkrét 2 típust mert e kettő között választok.
Köszi!
Azt hozzáteszem, hogy ha főállásban fogok dolgozni akkor tuti egy 159est fogok venni, csak ugye arra az 5 évre kellene egy autó.
Gyűjts hozzá még 200-at és vegyél egy 1.6-os Octaviát, mert 500-ból tényleg az F Astra és társai amit érdemes megvenni.
Nem akarok a pénztárcádban nyúlkálni, de ha vennél egy Alfát 500-ért az a 100.000 forint lepkefing lenne javításra. Gondolj bele: Az első ha használt autót veszünk az hogy olajat és vezérlést cserélünk. Normális szerviz óradíjával vége a pénznek.
De ha egy épphogy magát vonszoló zombit akarsz aminek a műszerfala olyan mint a karácsonyfa akkor vegyél Alfát öccázé'. Ha meg viszonylag jó autót akarsz akkor Octavia, de vehetsz G Astrát vagy Focust is mert jók, de benzinesbe és minimum 700-ért.
Mert a nagyságrendekkel ritkább 1.9JTD jó lesz,de a VAG 1.9-t hagyod mert az széthajtottabb?
Elég hülye logika.
Ja
TDI octavia az általában többet kap, plusz ennyiért nem találok rendeset csak 700.000 környékén. Alfából meg a twinsparkok szarok és sokat esznek, JTS ritka, így marad a JTD.
De legalább írhattál volna valami értelmeset kötekedés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!