Aki tömegközlekedést használ vagy hiteles kisautót vásárolt miért nézi le a 20-25éves prémiumokat? (Pl. BMW)
"Eleve nem az autót kell lenézni, hanem azt a szerencsétlen balfasszt aki egy lerúgott(értsd 10-15 éve volt jó állapotú valahol nyugaton fiatal korában) roncsot vesz csak azért, hogy többnek látsszon. "
Miből gondolod mindenki azért vette, hogy többnek látszódjon? Mi van azokkal akik élvezik a sz0p0rollert? Lásd Rulett kerék bálnája(totálcar)
(legjobb a cikkből ez a video: [link] de ez se semmi: [link] )
Nem egy ember 5-6-8év alatt hozta rendbe a kocsit, most ti finnyogva honnan tudjátok épp hogy vette a tulaj és hol tart vele?
Nekem is van egy ingázós. Sőt buszt most készülök venni. A vitorlásom meg tavaly adtam el. (ez a másik amire mindeki azt hiszi hogy urizálás, mert nem látják a 3 milliós barkácsolós hobbihajó meg a 30 milliós Bavaria közti különbséget)
De ha épp a 8 hengeressel jövök, és nem német rendszám lenne rajta akkor engem is suttyóznátok. A német rendszámmal meg azt vettem észre hogy az emberek azt hiszik némettel van dolguk, és mindjárt nem dudálnak le ha bénázok. Nem értem a Magyar miért a saját fajtáját utálja.
Ja, hallottátok az "egykulcsos" gépjárműadót?
"Azt hallottátok, hogy kiegyenlítik a gépjárműadót?
Olyan egykulcsos féle. A kicsi is annyit fog fizetni mint egy Luxuskategóriás.
Szerintem igazságos is, mert ugye a nagyok a többletfogyasztás miatt így is több jövedéki adt fizetnek."
"Azt vágod hogy a rulettkerekes arcoknak mind van egy megbízható jó állapotú hétköznapi autója?"
Például Csikósnak egy régi Alfája? Vagy Vályinak egy E36-os driftelős BMW-je? :))))
Lehet mellébeszélni, kimész az utcára az átlag 25 éves prémium az pusztulat sz@rfos mindegyik.
Van csillivilli, meg OT minősítésű, de az nem az átlag, az a felső 5%.
Egy szép gyári E36-ot senki nem fog leszólni, de az utakon futó E36 állománynak a 10%-ára nem lehet ezt mondani. A többiekkel is ugyanez a helyzet.
Egy patent E38-at ma is 20 000 euro felett adnak, hány ilyet látsz az utakon? És hány nem ilyet.
E34-es it kapsz 8-10-15 000 euroért is, hány olyat látsz a magyar utakon? Egyet sem, mert akinek olyan van az már nem viszi ki utcára.
Lehet szépíteni meg félrebeszélni, de nálunk az ÁTLAG 20-25 éves prémium az hulladék.
"Sokan a vételár többszörösét ráköltjük mert nekünk ez a kocsi tetszik és kész!"
El nem tudom képzelni, hogy egy makulátlan 20-25 éves Mergára vagy BMWre te ráköltsd a vételár többszörösét, mert -ahogy fentebb is írtam - a szép gyári állapotú prémiumokra nem kell rákölteni a vételár többszörösét, viszont ezt meg is kell fizetned a vételárral. Ha a vételár többszörösét rá kell költeni, akkor az bizony hulladék.
"Szerintetek ami 10-12-16litereket eszik meddig elég 1500? "
Fogsz egy mezei E36-ot akár IS motorral és 16 litert kirúgsz belőle 30km-en. Látni E36 tulajt ennyiért tankolni? Látni. Én legutóbb péntek este láttam a Nagykőrösi úti OMVn ilyet 2000-ért tankolni :D Ez létező jelenség és nem csak a prémium autósokat érinti Magyarországon.
Ha ilyen körökben mozogsz akkor neked is látnod kell ilyeneket, nem csak a kúton hanem a szerelőnél is. Minimum hallani kellett volna ilyenről. Ismerősömék Mercedesre szakosodott szervízt üzemeltetnek, szoktak olyat mesélni, hogy kettéáll a fülem sőt volt hogy bent lógattam a lábam náluk és a saját fülemmel hallottam, amikor az E-Klasse tulaj a kendácsolást kéri :D :D
Igazából nem értem miről szól a kérdés,miért próbálod megcáfolni a valóságot? :D
"Például Csikósnak egy régi Alfája? Vagy Vályinak egy E36-os driftelős BMW-je? :))))"
Az asszony jár egy yarissal, saxoval stb. Ha a szabadidőautó megadja magát, ami gyakran megesik, megoldják az asszonyéval.
"Egy patent E38-at ma is 20 000 euro felett adnak, hány ilyet látsz az utakon? És hány nem ilyet. "
Hát igen, az ilyenekkel nem is járnak, mert vagy azért ilyen drága, mert nagyon kevés km van benne, és minden egyes megtett kilóméter hatalmas értékvesztéssel jár, vagy mert tökéletesre volt restaurálva, és úgy féltik, mint az életüket, ezért megint nem veszik elő. Az ilyen emberek a ló túloldalára esnek, mert az autó szobor, nem is tudják élvezni.
Ezért van nekem egy szakadtnak tűnő E34-em (amire sokat költöttem, csak nem látszik rajta), azzal nem sajnálok menni sárban, hóban sem, meg ha nincs hely a garázsban, nyugodt szívvel hagyom kint az udvaron. Persze nem is ér 8-10.000 eurót. De a többség ha lát azzal az autóval, engem is hülyegyereknek néznek.
Mert ilyen önkéntes rendőr!
Audi A4 B5-öm van. Gyári xenon, automata szintező, automata tükörfűtés stb... Ha berakok a csomagtartóba egy fiat puntót, akkor sem világít az égbe a lámpám, mint a menő kisautóké. :-)
2000. áprilisi. Nyugodtan lenézhetnek a hurkatöltősök.
Biztonságosan előzök vele, előbb megállok vele, mint az 1.2-es, 192 le-s szuper biturbóval felszerelt hipermodern kisautóval a nagymenő. Mindenhol légzsák, még az ülésben is. hajrá, fiatalok!
Ismerősömet idézve: "jó az 1.2-es motor... klíma kompresszort meghajtani" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!