Parhuzamos parkolas nem megy, a video alapjan akarom csinalni, de mindig patkának utkozok hatramenetkor ha elesben csinalom?
https://www.youtube.com/watch?v=Rf6SCGUc-do&t=1s
2:30 nal mar megy rendesen a video.
egy hatchbackel csinalom. de mindig a patkanak megyek, mit csinalhatok rosszuL?
Ne videó alapján csináld.
Gyakorolni kell.
Ilyen videóból nem lehet tanulni, a parkolás nem csupán geometria.
Fogalmam sincs mit csinálsz rosszul, miért nem az oktatódat kérdezed, ő ott ül melletted.
Tippelgetni lehet, igaz sok értelme nincs, de tessék egy verzió: rosszul van beállítva a tükröd, nem látod az autó végét, és a padkát, vagy egyszerűen nem is figyeled.
A jobbra hátra beállás meglepően egyszerű tud lenni.
1 - megállás a parkolóhely előtt álló autó mellett, ajtónyitásnyi távolságban, úgy, hogy a két autó vége legyen egy vonalban.
2 - kormányt jobbra betekerve tolatás, addig, amíg az autó orra 45 fokos szöget zár be.
3 - kormányt egyenesbe, tolatás, jobb tükörből az autó végét, padkát figyelni, megközelíteni, de nem neki menni
4 - kormányt balra kitekerve tolatás, igazítás, közben a tükörből figyelni a hátad mögött lévőt
Az irányjelző használatát nem írtam, az egyértelmű, hogy kell.
Ez is csak egy lehetséges mód, legjobb az oktató tanácsait követni, az meg a legrosszabb, ha különböző módokat elkezdesz keverni
Hányadékabb minőségű videót nem találtál?
Az út mellett padka van, nem patka, de aminek te neki szoktál menni, az a szegély. Két nagyon különböző dolog.
Azt csinálod rosszul, hogy nem kormányzol, amikor kéne. Remélem, hogy nincs jogosítványod, hanem most tanulsz vezetni, akkor pedig kérd meg az oktatódat, hogy tanítson meg parkolni.
Ha van jogosítványod, és így vezetsz, akkor légyszíves vágd ketté, dobd ki a kukába, és menj el még egyszer oktatásra, mert nem tudsz vezetni.
En is kb. igy vagyok, ha valaki mondja hogy mikor menjek akkor altalaban nekimegyek a szegelynek. Ha magam csinalom,van hogy betalalok jol.
Mar csak egy a baj,hogy a tukorbol a jobb oldalon nem latom a szegelyt... Te látod mindig a szegelyt a tukorbol a jobb oldalan (ha az ut jobb felere parkolsz). Mert valaki azt mondta nekem,hogy ne alligassam a tukrot mert eles helyzetbe nem lessz rá ido,szoval nem is szoktam allitani
A gyakorlást mindig azzal kell kezdeni, hogy beállítod a tükröket. Nem biztos, hogy azok úgy vannak jól, ahogy más beállította magának, neked pedig szükséged lesz arra, hogy a tükörből is információkat kapj.
Parkolás közben természetesen nem állítgatod már a tükröket, de azt nyugodtan megteheted, hogy közelebb hajolsz valamelyik tükörhöz, ha arra van szükség, ha úgy látod a szegélyt.
Kellő gyakorlás után már érzésből működik a dolog, de a kellő gyakorlás nem biztos, hogy az oktatóval közösen eltöltött idő, lehet sokkal több... előtte azonban valahogy le kell vizsgázni
vizsga már meg van :)
csak az a baj,hogy utana 10évig nem vezettem. Ugy,hogy szinte ujbol meg kellett tanulnom a vezetést (indulást,hogy ne fulladjon le a kocsi.Már csak a parkolás maradt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!