Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán jobbra...

Forgalmi vizsgán jobbra párhuzamos tolatva parkolásnál nézhetem a bal ill jobb tükröt?

Figyelt kérdés

persze közbe hátra is fordulnék.az oktatómnak nagy autója van,és nem látók ki középen hátul egyszerűen nem tudom belőni a sarkot.eddig egyszer sem sikerült.azt mondta ugy ahogy én akarom nem lehet.

youtubos parkolásoknál látom,hogy ugy tolatnak h nézik a bal tükröt és ha feltünik a mögöttem lévő kocsi két lámpája akkor egyenesbe tekerem a kormányt addig gurulok igy amig elöl látom h befér az eleje az autónak.

2017. jan. 26. 20:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Miert nem nezhetned?
2017. jan. 26. 20:20
 2/26 anonim ***** válasza:
Miert ne nezhetned?
2017. jan. 26. 20:21
 3/26 anonim ***** válasza:
De jo hogy 2x kuldte el..bocsi
2017. jan. 26. 20:22
 4/26 A kérdező kommentje:
azt mondta az oktatóm azt nem fogadják el.de tényleg nem megy ha középen nézem csak mert annyira magas a csomitartó h kb a mögöttem levő autó tetejét látom.
2017. jan. 26. 20:27
 5/26 anonim ***** válasza:

Az nem sok jóra vezet, ha a forgalmi vizsga előtt videóból akarsz megtanulni parkolni.

Jó esetben nem kérik ezt a parkolást, úgy nem lesz vele gondod.

Egyébként persze, bele lehet nézni a bal tükörbe, a gond nem az, hanem az, hogy egy rutinos vizsgabiztos képes kiszúrni, ha a tanulónak fogalma sincs arról, hogy mit, miért is csinál.

2017. jan. 26. 20:29
 6/26 A kérdező kommentje:
akkor nekem végem
2017. jan. 26. 20:33
 7/26 anonim ***** válasza:
Nyugodtan nezd mindegyik tukrot.Gondolj at mindent es ha kell korrigalj,DE ne kapkodj. Ha nem sikerul elsore be parkolni korrigalhatsz.De amugy legyel magabiztos. Tenyleg kiszurjak ha azt sem tudod mit csinalsz.
2017. jan. 26. 20:44
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy nem fogadják el? Vizsgánál én is az oldalsó tükröket használtam, senki nem szólt semmit. A vizsgabiztos sem akarhatja, hogy úgy parkolj be, hogy közben nem tudod rendesen felmérni a terepet.

Amúgy ez milyen parkolásnál van? Mert nekünk, Romániában, mindig megvoltak a szögek, amelyek után igazodtunk, és így a parkolások is jól sikerültek.

2017. jan. 26. 20:51
 9/26 anonim ***** válasza:
Nézheted, én is abból parkoltam, 2x ha hátranéztem, mert azt kell, de mivel középen ült a nagydarab vb így nem is láttam tőle. Sőt mi úgy tanultuk hogy mit kell látnod a tükrökben és akkor mit kell csinálni!
2017. jan. 26. 21:01
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ezzel a parkolással van gondod, attól még sikerülhet a vizsgád, ugyanis ezt a parkolást vagy kérik, vagy nem... ha kérik, akkor megpróbálod legjobb tudásod szerint megcsinálni, ha nem kérik nincs miért idegeskedni rajta.

Ne akarj azonban a vizsgán előadni valamit, amit előtte ki sem próbáltál.

Egy-egy parkolást lépésekre lebontva tanítanak, és van jelentősége, hogy a tanuló autó milyen (kicsi, nagy, csapott végű, vagy a hátsó szélvédőtől sokkal messzebb van a vége).

Könnyítsd meg a helyzetet már a hely kiválasztásával, ne akarj olyan szűk helyre beférkőzni, ahová alig fér be az autó.

Ha nem kell attól tartanod, hogy "mindjárt" neki tolatsz a mögötted állónak, sokkal kevésbé terhel meg a feladat, amit egyébként a legegyszerűbben talán így lehet megoldani:

1 - A parkolóhely előtt álló autó mellett ajtónyitásnyi távolságra megállni, úgy, hogy a két autó vége egy vonalban van.

2 - Kormányt teljesen jobbra betekerve tolatás, addig, amíg az autó a szegéllyel 45 fokos szöget nem zár be.

3 - A 45 fokos szöget elérve, kormányt egyenesbe, tolatás addig, amíg az autó vége a szegélytől arasznyi távolságra nem kerül - ezt a jobb tükörből figyeled.

4 - Kormányt balra kitekerve tolatás, az autó szépen bekaszál a helyére - ekkor figyeled a mögötted lévő autót, használhatod mind a három tükröt.

Azonban ezt is ki kell próbálni, gyakorolni, nem a vizsgán kísérletezni elsőnek.

2017. jan. 26. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!