Forgalmi vizsgán jobbra párhuzamos tolatva parkolásnál nézhetem a bal ill jobb tükröt?
persze közbe hátra is fordulnék.az oktatómnak nagy autója van,és nem látók ki középen hátul egyszerűen nem tudom belőni a sarkot.eddig egyszer sem sikerült.azt mondta ugy ahogy én akarom nem lehet.
youtubos parkolásoknál látom,hogy ugy tolatnak h nézik a bal tükröt és ha feltünik a mögöttem lévő kocsi két lámpája akkor egyenesbe tekerem a kormányt addig gurulok igy amig elöl látom h befér az eleje az autónak.
Az nem sok jóra vezet, ha a forgalmi vizsga előtt videóból akarsz megtanulni parkolni.
Jó esetben nem kérik ezt a parkolást, úgy nem lesz vele gondod.
Egyébként persze, bele lehet nézni a bal tükörbe, a gond nem az, hanem az, hogy egy rutinos vizsgabiztos képes kiszúrni, ha a tanulónak fogalma sincs arról, hogy mit, miért is csinál.
Mi az, hogy nem fogadják el? Vizsgánál én is az oldalsó tükröket használtam, senki nem szólt semmit. A vizsgabiztos sem akarhatja, hogy úgy parkolj be, hogy közben nem tudod rendesen felmérni a terepet.
Amúgy ez milyen parkolásnál van? Mert nekünk, Romániában, mindig megvoltak a szögek, amelyek után igazodtunk, és így a parkolások is jól sikerültek.
Ha csak ezzel a parkolással van gondod, attól még sikerülhet a vizsgád, ugyanis ezt a parkolást vagy kérik, vagy nem... ha kérik, akkor megpróbálod legjobb tudásod szerint megcsinálni, ha nem kérik nincs miért idegeskedni rajta.
Ne akarj azonban a vizsgán előadni valamit, amit előtte ki sem próbáltál.
Egy-egy parkolást lépésekre lebontva tanítanak, és van jelentősége, hogy a tanuló autó milyen (kicsi, nagy, csapott végű, vagy a hátsó szélvédőtől sokkal messzebb van a vége).
Könnyítsd meg a helyzetet már a hely kiválasztásával, ne akarj olyan szűk helyre beférkőzni, ahová alig fér be az autó.
Ha nem kell attól tartanod, hogy "mindjárt" neki tolatsz a mögötted állónak, sokkal kevésbé terhel meg a feladat, amit egyébként a legegyszerűbben talán így lehet megoldani:
1 - A parkolóhely előtt álló autó mellett ajtónyitásnyi távolságra megállni, úgy, hogy a két autó vége egy vonalban van.
2 - Kormányt teljesen jobbra betekerve tolatás, addig, amíg az autó a szegéllyel 45 fokos szöget nem zár be.
3 - A 45 fokos szöget elérve, kormányt egyenesbe, tolatás addig, amíg az autó vége a szegélytől arasznyi távolságra nem kerül - ezt a jobb tükörből figyeled.
4 - Kormányt balra kitekerve tolatás, az autó szépen bekaszál a helyére - ekkor figyeled a mögötted lévő autót, használhatod mind a három tükröt.
Azonban ezt is ki kell próbálni, gyakorolni, nem a vizsgán kísérletezni elsőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!