1.9 TDI-ről lenne szó természetesen. Mindig is ki szerettem volna próbálni a dízel életérzést, de eléggé visszatart az, hogy az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályozások miatt pl. több nagyvárosból is kitiltják majd őket. Arra gondoltam, hogy később akár még ennél is jobban megadóztathatják a gázolajat, vagy akár valami külön adót kitalálnak rájuk, stb. és ezáltal majd értéktelenné és eladhatatlanná vállnak majd.
Mennyire jogosak ezek a dolgok? Belátható időn belül (5 év) mire lehet számítani?
2017. febr. 12. 20:19
1/10 anonim válasza:
Fényes jövő áll még előtte, amíg van hozzá alkatrész. Konkrétan csak Bp-ről vannak az EUII vagy ennél rosszabbak kitiltva mikor szmogriadó van, máshol mehetnek bármikor. Tegyük hozzá egyelőre. A "dízel életérzés" a rabjává fog tenni ha előtte kevéset vezetsz benzines autót.
2017. febr. 12. 20:25
2/10 Donald J. Trump válasza:
1.9 TDI és a diesel életérzés :D
Rába D10-nél ne add alább.
2017. febr. 12. 20:27
3/10 anonim válasza:
Nyugi, nem lesz semmi.
2017. febr. 12. 21:07
4/10 anonim válasza:
Lassan a pd is kifutóban van a kora és futásteljesitménye okán pedig sokkal modernebb motor.
A sima tdi már a műlté szerintem. Nekem nem kéne.
2017. febr. 12. 21:08
5/10 anonim válasza:
Még azért nyugodtan használható, én ilyennel kezdtem, aztán volt benzines autóm, igaz teljesen más mint a dízel világa, de nekem tetszett, szerettem. Jelenleg 1.7 DTI-vel nyomom. Igaz nem az a tempós fajta de nekem nagyon bejön, ha meglódul akkor megy mint a rakéta persze amihez nekem kell ahhoz tökéletes. Mivel gyakran utazom Ausztria és Magyarország között így ki is tudom használni, és egyszer sem csalódtam benne.
2017. febr. 12. 21:56
6/10 anonim válasza:
Nyugodtan kattogtasd a dieselt még sokáig nem fogjak kitiltani sajnos.
2017. febr. 12. 22:36
7/10 anonim válasza:
"még sokáig nem fogjak kitiltani sajnos."
remélem valami benzines fiat bravaban ülsz, azt érdemled...
2017. febr. 13. 04:23
8/10 anonim válasza:
5 éven belül még nem lesznek teljesen kitiltva, belvárosból vagy nagyobb városokból szmogriadónál ahogy most is, legfeljebb a határok lesznek feljebb tolva.
Trabant is mehet még 2020 decemberig, miről beszélünk...
A PD verziója pedig magasabb besorolásúak, azok még tovább mehetnek, a CR még tovább. Nem lesz a dízel elnyomva, ahhoz túl jók meg hasznosak, nem véletlenül az autók fele az.
2017. febr. 13. 09:56
9/10 anonim válasza:
Minek vennél olyan autót amiben már többszáz ezer kilométer van!?
Ha elromlik akkor drága a javítása, télen nehezebben indul, hangos, büdös.
5 év múlva még nem lesz semmi komoly szankció
2017. febr. 13. 19:14
10/10 omadjoe válasza:
Nekem otthon van '94-es oreg TaDem. Sokat jartam ki vele olaszba. Volt mikor hetente 2 even keresztul. Ha karban van tartva a vilagbol kimegy! Csak gazolaj legyen benne! Igaz, ezek az oreg olajkalyhak nem dinamikusak, utazo sebesseguk max 130. Alacsony fordulaton van mar nyomatek. Es cserebe keveset fogyasztanak. Alkatresz meg van hozzajuk dogivel. Szereles szemszogebol egyszeruek, mint a faek. a szmog riadokor kell oket letenni. Kerj kolcson egyet par korre, es tudni fogog, hogy kell-e neked, vagy sem. Turbora kell figyelni, erosebb hasznalat utan tilos azonnal leallitani. Kell hagyni par percet 'leporogni'! En mar Euro6-os benzinessel jarok mar. Mert mar nem megyek olyan sokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!