Régebbi 7-es vagy új 5-ös BMW?
Most, hogy kijött az új generációs hetes, arra gondoltam kicsit megnyomhatja a F01/F02 árát a használt piacon.
Nem tudom mennyire lenne reális alternatíva egy szalonból hozott 5-ös helyett egy előző generációs 7-es.
Fenntartásban nem hinném, hogy nagy a különbség, mármint 3 literes dízellel ( 30d ) szerelt változatokat alapul véve.
Vagy ettől függetlenül drágább lenne egy hetest fenntartani így is?
Értelemszerűen gumik, stb egyértelmű a különbség de ezen kívül.
Magyarország - Németország közötti ingázás lenne a cél havonta egy út.
50 feletti korosztályba tartozom, szóval nem lényeg, hogy sportos legyen inkább a komfortos utazás a cél.
Alapvetően az 5-ös sorozatot néztem, de így pár hete valahogy eszembe jutott ez az alternatíva is, hogy esetleg egy pár éves 7-es lenne.
Hosszú távra tervezem, nem szeretném cserélni 10 éven belül, így alaposan meg kell gondolni.
Szerviz tapasztalatok mik? Elsősorban a 730d ami érdekel, nincs szükségem erősebbre és a több turbo értelemszerűen több hibalehetőséget is jelentene úgy gondolom.
Vagy nem nyújt annyival többet a 7-es széria egy 5-nél, hogy megérje az új 5-ös helyett a 7-es?
Használt piacot értelemszerűen a németet veszem alapul, mármint az árak tekintetében.
Ha új BMW-re van pénz, akkor azt kell venni, hülyeség ennyi pénzt kiadni egy használt autóért, ami minimálisan nyújt többet, mint egy 5-ös. Ha egyedül utazol, akkor bőven elég az 5-ös, nem is tudod a 7-est kihasználni. Egyébként fenntartásban semmi különbség nincs, motor is ugyanaz.
Még egy érv az új autó mellett: 10 év az hosszú idő, addig sok km összegyűl, és a 2-3 éves BMW annyival idősebb is lesz, sok lesz a gond. Az újnak meg minden porcikáját ismerni fogod.
Magam is inkább az 5-ös felé hajlok, ez a hetes ilyen kis kósza gondolat volt, de lényegében felejtős is lett.
Az évi táv 25-30.000km lesz elvileg, ebből 80% autópálya a többi vegyesen város, és mellékutak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!