Régebbi,80-90-es évjáratú Toyota Corollákról vélemény?
1987-es 1.6 Liftback GTI:
1995-ös 1.3 16V XLi szedán:
Melyik jobb? Mindkettő elég meggyőzőnek tűnik és az áruk is nagyon rendben van.
Ráadásul ezeket még valóban Japánban gyártották, a Liftbacket szerintem tuti, de talán az XLi-t is, nem úgy, mint a maiakat, Franciaországban, Németországban meg még ki tudja hol.
Habár az én 2006-os Corolla Wagonomat nagyon imádtam és szerettem, de szerintem már Ő sem Japánban született...
A 2.ért reálisabb az ár az első az sok..és a gti tényleg nem jó ómen ,ha megbízhatóságot akarsz. Általánosságban ezen korszak japánjai nagyon megbízható örök darabok csak a rozsda ami végez velük,arra figyelni kell.
Amit én ajánlanék még az egy 90es évekbeli Nissan Sunny 1.6-os motorral elég virgonc jármű és agyonverhetetlen láncos motor van benne. Az az igazi ütöm vágom de nem romlik el ,de ha valami van megszereled otthon típusú kocsi. És 200ezer ft körül van árban,japán gyártású.
A Nissan Sunny se tűnik rossznak, most rákerestem.
A Liftback GTI-nél ez a megbízhatóság nem igaz, hiába eredeti japán Toyota?
GTI néven fut, bár nem tudom, mennyire sportos egy 1.6-os 115 lóerős soros négyhengeres autó. :) Ha legalább 2.0-s, minimum 150-200 lovas, V6-os lenne, akkor arra azt mondanám én is, hogy sportos.
Mindenesetre nekem nagyon tetszik, de ha nem engedik átvizsgáltatni, akkor hagyni fogom a retekbe. De ez minden autóra érvényes. Az már gyanús, ha nem engedik átnézetni.
Nissan Sunny-ból amúgy találtam egy ilyet:
Azt hiszem, ez a tökéletes autó. :D Eredeti japán, nincsen semmi GTI meg ilyesmi, tehát sportos sem lehet, mégis erős motor, a kasztnija is tetszik /autóformája van/, szervó, centrál, riasztó, ráadásul még CD lejátszó és napfénytető is... Műszaki nincs rajta, de írják, hogy meg lehet oldani vételnél.
Egy nagyobb hibája van. Kikúrt messzire kell elmenni érte. :((((((
Nem kell annyira lenézni,hiába mai szemmel gyengécske,de pörög mint a fene,kb 8mp alatt van százon egy ilyen 1.6 gt corolla ,ami manapság sem rossz érték egy szívó 1.6 benzintől,de 2 literestől sem.
Helyedben még várnék picit ,fel szokott bukkanni néha klímás Sunny is,nagyon jó dolog a dögletes melegben ha van, és nem növeli egy ilyen régi kocsi árát.
Ezt a többieknek írtad, gondolom, hogy nem kell lenézni a Liftback-et. :) Engem is nagyon meggyőzött, de szerintük ez egy széthajtott autó lehet, mert a GTI jelzés arra utal, hogy eddig csak őrült versenyzők vezették... Mondjuk valós képet mindegyik autó esetében csak akkor kapok, ha személyesen megnézem.
Klíma amúgy nem baj, ha nincs, mert nem szoktam használni, még 40 fokos melegben sem, leginkább a fogyasztás miatt /bár lehet, hogy ez hülye hozzáállás a részemről :)/.
A Corolla Wagonomban is volt klíma és szűk 2 év alatti használat során EGYSZER kapcsoltam be... Most júniusban, mikor dögmeleg volt, éppen megálltam, szálltam volna ki, de hirtelen leszakadt az ég, trópusi eső, a kocsiban viszont meg lehetett rohadni /ablakot felhúztam, mert beömlött volna az eső, kiszállni meg nem tudtam, mert 5 mp alatt szarrá áztam volna/, így gondoltam, hogy amíg eláll, bekapcsolom, mert tocsogtam volna a saját levemben. :D
Amúgy mindig a lehúzott ablak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!