Az alábbi három autóból melyiket ajánlanátok? Esetleg kinek melyikkel van tapasztalata?
A 3 kiszemelt autóm az 1 milliós keretig:
Mercedes A-osztály (főleg A170) - régebbi széria kb 2004-ig
Opel Corsa C - ebből inkább a fiatalabb, 2004 körüli darabok
Toyota Yaris - 2004 körüli darabok ebből is
Mindenképpen dízel autó lenne, az alábbi felszereltséggel (legalább): elektromos ablakok, szervokormány, klíma.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata a fenti autókról, nyugodtan írja le azt is. :) Érvek-ellenérvek jöhetnek.
Köszönöm :)
A Mercedes egy prémium márka, a másik két lehetőség mellé annyira szerintem nem illik. Ennek drága a szervizelése, drágák az alkatrészek, illetve 1 millió alatt szerintem nem a legjobb döntés Mercit venni, de igazából ezzel a modellel nincs tapasztalatom.
C Corsa: Szüleimnek ilyen van, egy 2003-as, fapados, se szervó semmi, de egész jó árban lehet a fent említett felszereltséggel kapni belőle, és különösebb bajai nem voltak az autónak idáig. Bár a dizel motorosokat nem ismerem, és őszintén ilyen kis városi autóból én nem vennék dizelt sem. Ez a modell pl a nagyobb (1.2-es) benzinmotorral sem eszik sokat. De ha ragaszkodsz a dizelhez, akkor 1.3CDTI-ről jó vélemények vannak.
Yaris-t nem ismerem, de ahogy elnézem jobb árban vannak mint a Corsák, de nem tudom sajnos mit kaphatsz annyi pénzért.
Szia!
Nekem személy szerint a Mercedes nem tetszik,de amúgy nem rossz autó,bár közel sem olyan megbízható,mint a Yaris! [Barátnőmnek volt ilyen kis A Merci]
Az Opel nem rossz választás, bár elég fapados a másik kettőhöz képest szerintem, viszont hálás kis jószág! Az 1,3 dízel motor nem rossz választás hozzá!
Na és akkor a Yaris. Szerintem ez a legjobb választás! Ismerősömnek van egy 2005-ös Toyota Yaris 1.4 dízel motorral, remek kis szerkezet! A motor elég dinamikus (leszámítva ha 5-en ülnek benne + a csomagok, de ez nem is meglepő egy ilyen kis autónál! :) ), a kormány pontos,a váltó is nagyon jó. A fogyasztása is tűrhető : 4,5 l / 100 km.
Szóval én a Yarist ajánlom,de a másik kettővel sincs semmi baj!
A mazda 2 van ezekkel egy kategóriában. A csomagtartója nem nagy, a helykínálat picit jobb, mint a fent említett autóknál, de ez az autó 15 év múlva is beindul és ugyanúgy jó lesz vezetni. Az 1.6-os motor az nagyon vinné a picikét, és a klima sem fogja vissza, cserébe alig fogyaszt valamit. Az 1.4 a legokosabb választás. Pont jól viszi, klíma még nem annyira érezhetően vesz el a lovakból. Az 1.2 nem jó döntés főleg klimával. Fogyasztásban nincs különbség az 1.4-hez képest és alig megy. Én az 1.6-ot javaslom mert nem fogyaszt sokat, megy, a klímát nem kell kikapcsolni előzésnél, az adó nem sok rá, a fenntartási költsége gyakorlatilag kuka, 300e-ig csak kopó alkatrészek és olajcsere kell neki (feltéve ha jót fogsz ki, de ezekből nehéz rosszat, főleg ha benzines, dízelnél minden autó rizikósabb). A japánokat annyira nem, de a német dízelt nagyon szeretik visszatekerni, így ami 150-nél van meghirdetve autókereskedésnél, az a gyakorlatban 200 vagy 250ezer és mivel az alkatrészek is drágábbak hozzá, nem biztos, hogy mindent megkapott az autó.
És igen, a 323 is nagyon jó, de az egy kategóriával nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!